Innhold fra annonsør

Digitale reklameskjermer i rulletrapp.
Retail Media nettverk i fysiske butikker gjør det mulig for annonsører å kjøre målrettede kampanjer som kan påvirke kundenes beslutninger på salgsstedet.

Hvorfor Retail Media bør være en del av vekststrategien din

I den komplekse verdenen av merkevaremarkedsføring er det viktig for enhver annonsør som ønsker å øke sin markedspenetrasjon og kundebase, å forstå de grunnleggende prinsippene som driver vekst. Sentralt i denne forståelsen er 95–5-regelen, 60–40-regelen og begrepet mental tilgjengelighet, som alle spiller en avgjørende rolle i utformingen av strategier som driver merkevarer fremover. Samtidig som vi dykker ned i disse prinsippene, utforsker vi også hvordan Retail Media nettverk i fysiske miljøer er et viktig verktøy i annonsørens arsenal, spesielt for kortsiktige salgsfremmende tiltak.

Anne-Mette Sørum
Anne-Mette Sørum, Country Manager Norge, har skrevet dette inlegget.

95-5-regelen: Utvidelse av kundegrunnlaget

95-5-regelen betyr at størstedelen av en merkevares salg kommer fra en stor gruppe kjøpere som kjøper sjelden eller ikke regelmessig, snarere enn fra en liten kjerne av hyppige brukere. Denne erkjennelsen utfordrer merkevarene til å fokusere på å utvide kundebasen som sin primære vekststrategi. Retail Media nettverk i fysiske miljøer gir en unik mulighet til å gjøre nettopp dette ved å plassere merkevarebudskap direkte i kontakt med et bredt spekter av kunder. Disse nettverkene gjør det mulig for merkevarer å fange oppmerksomheten til potensielle nye forbrukere på et kritisk punkt i kjøpsreisen, og dermed øke sannsynligheten for at de prøver og kjøper produktet.

60-40-regelen: Balanse mellom merkevarebygging og salgsaktiverende tiltak

60-40-regelen styrer den optimale fordelingen mellom langsiktig merkevarebygging og kortsiktig salgsaktivering, med en anbefalt fordeling i favør av merkevarebygging for etablerte merkevarer. Når det gjelder fysiske Retail Media, er det imidlertid mulig å kombinere disse målene på en mer integrert måte. Samtidig som Retail Media nettverk kan brukes til direkte salgsaktivering gjennom målrettede kampanjer og reklame, bidrar de også til langsiktig merkevarebygging ved å øke den mentale tilgjengeligheten og forsterke merkevarens tilstedeværelse i butikkmiljøet. Denne doble effekten gjør medienettverk i detaljhandelen til et effektivt verktøy i markedsføringsmiksen, som støtter både umiddelbare konverteringsmål og merkevarevekst.

Mental tilgjengelighet: Gjør varemerket top-of-mind

Mental tilgjengelighet refererer til sannsynligheten for at en merkevare dukker opp i forbrukernes bevissthet i en kjøpssituasjon. Det er en viktig komponent i merkevarevekst, ettersom det øker sjansene for at en merkevare blir vurdert og valgt av forbrukerne. Retail Media nettverk øker den mentale tilgjengeligheten ved å sørge for at merkevarebudskapene er synlige og engasjerende i de fysiske butikkmiljøene der kjøpsbeslutningene tas. Ved å strategisk plassere annonser som er skreddersydd til kjøpssituasjonen og forbrukernes behov, kan varemerker forbli top-of-mind og dermed øke sjansen for å bli valgt fremfor konkurrentene.

Annonsenettverk for detaljhandelen: Et strategisk verktøy for kortsiktig konvertering

Selv om prinsippene for merkevarevekst understreker viktigheten av å nå ut til et bredt publikum og bygge opp langsiktige verdier, er det også behov for strategier som gir umiddelbare resultater. Det er her Retail Media nettverk i fysiske butikker kommer inn i bildet. De gjør det mulig for annonsører å kjøre målrettede kampanjer som kan påvirke kundenes beslutninger på salgsstedet. Enten det dreier seg om å fremheve et nytt produkt, tilby en tidsbegrenset kampanje eller bare forsterke varemerkets budskap, tilbyr medienettverkene i butikkene en direkte kanal for å engasjere forbrukerne og øke salget på kort sikt.

Referanser

Romaniuk, J., & Sharp, B. 2016. How brands grow: Part 2. South Melbourne: Oxford University Press. Rowe, A., Whittaker, K., & Agop, D. 2018. Secret Life of Search, Vol. 2020. Manchester, United Kingdom: RedC. Terui, N., Ban, M., & Allenby, G. M. 2011. The effect of media advertising on brand consideration and choice. Marketing Science, 30(1): 74-91.

I tillegg kan dataene som samles inn fra disse nettverkene, gi uvurderlig innsikt i forbrukeratferd, slik at merkevarer kan tilpasse strategiene sine i sanntid og oppnå en mer effektiv markedspenetrasjon. Ved å utnytte den umiddelbare og kontekstuelle effekten av detaljhandelsnettverkene kan annonsørene iverksette strategier som ikke bare bidrar til umiddelbar salgsvekst, men også til de mer overordnede målene om å gjøre merkevaren mer synlig og utvide kundebasen.

Å forstå dynamikken i merkevarevekst gjennom 95-5-regelen, 60-40-regelen og begrepet mental tilgjengelighet gir annonsørene et strategisk grunnlag. Retail Media nettverk i fysiske miljøer fremstår som et kraftfullt verktøy innenfor dette rammeverket, med en unik posisjon til å drive kortsiktig salgsarbeid og samtidig støtte bredere mål for merkevarevekst. Når merkevarene skal takle utfordringene med å øke gjennomslagskraften i konkurranseutsatte markeder, kan en strategisk integrering av medienettverk i markedsføringsmiksen gi et avgjørende forsprang ved å kombinere umiddelbar salgsaktivering med den varige effekten av merkevarebygging.

Digital reklameskjerm i butikk.
Retail Media nettverk i fysiske miljøer er et viktig verktøy i annonsørens arsenal, spesielt for kortsiktige salgsfremmende tiltak.
Powered by Labrador CMS