Innhold fra annonsør

– Skiltløsningen forenkler hverdagen vår betydelig

Travel Retail Norway har kontrakt med Avinor om drift av taxfree- og travel value-butikkene på flyplassene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim ut 2028. De har investert betydelig i butikkene sine og satser for fullt. Siden siste del av 2021 har de benyttet skiltløsning fra Brandsafe.

Portrett Marika Dahl
Marika Dahl er Head of Marketing & Category i Travel Retail Norway.

– Vi har en stor andel av mekanisk salg i våre butikker. Løsningen hjelper oss å lage riktige plakater med priskommunikasjon til riktig tid. Handleopplevelsen til kundene blir bedre, noe som øker sjansen for salg, sier Marika Dahl, Head of Marketing & Category.

Travel Retail bruker foreløpig løsningen til å administrere og produsere fysiske plakater for butikk. Senere skal de også ta i bruk funksjonaliteten for digitale budskap.

– Systemet forenkler hverdagen vår og sparer oss for mye tid. Fleksibiliteten er blitt høyere, og vi kan enkelt justere kommunikasjonen når det trengs, sier Dahl.

Betydelig forenkling

Alt-i-ett plattform som utvikles sammen med kundene

Brandsafe tilbyr en IT-plattform som gjør skilting enkelt, både fysiske plakater, hylleforkanter og budskap på skjermer.

Løsningen ble i sin tid utviklet for å skrive ut plakater og etiketter, men i samarbeid med kundene er den videreutviklet til også å kunne sende til skjerm og apper. Nå er løsningen en alt-i-ett plattform.

– Alt innhold kan enkelt sendes fra vår løsning. Det gjør løsningen svært effektiv. Alt kan sendes ut i én bolk, forklarer daglig leder Hans Petter Arnesen.

Løsningen er skybasert. Dermed slipper kundene nedlastinger og å følge med på oppdateringer. Man trenger kun å logge seg på, så er man oppe og går på løsningen.

Utvikles sammen med kundene

Retail er Brandsafes største kundesegment. Blant kundene er kjedene Intersport, Apotek1 og MENY som alle har vært sterkt delaktig i utviklingen av løsningen.

– Løsningen utvikles ut fra den bruken kundene ønsker å ha ute i butikkene. Vi er et lite selskap med korte beslutningslinjer. Vi snur oss fort rundt og gjennomfører raskt de endringer som våre kunder ønsker, sier Hans Petter Arnesen.

Høy kompetanse på integrasjoner

Brandsafe er også partner for kundene om generell infrastruktur.

– Vi har høy kompetanse på integrasjoner og IT-arkitektur. Med kunder som har fleksible, fremtidsrettede systemer blir det enklere å plugge seg på og av nye prosjekter, sier Arnesen.

Brandsafe har også integrasjon mot digitale hylleforkanter.

Skjermer i butikker på vei opp igjen. Det kan være visning av stemningsvideoer – eksempelvis i sportsbransjen – og visning av produkt- og pristilbud.

I Sverige samarbeider Brandsafe med Office Management i Linköping. Nylig fikk Brandsafe den svenske kjeden ÖoB – deleid av Europris – som kunde.

Tidligere var prosessen mer omstendelig. Et reklamebyrå laget alle maler for plakater, og så var det noen korrekturrunder før oppdraget ble sendt til eksternt trykkeri.

– Når det skjedde endringer underveis, f. eks. med endring i kampanjer, måtte hele runden gjennomføres på nytt. Dette var både kostbart og tidkrevende, og det var liten fleksibilitet.

Nå får vi gjort endringer raskt, direkte i butikk. Også i helgene når markedsavdelingen ikke er på jobb, og butikkene er fulle med reiseglade kunder sier Dahl.

Travel Retail har investert i flere gode printere på alle lokasjoner.

De legger også vekt på å gi god opplæring til alle medarbeidere.

– Superbrukere tar ansvaret når det gjøres store prisendringer i butikk sammen med markedsavdelingen. Disse lærer også opp sine kollegaer, og fungerer som 'train-the-trainers', forklarer Dahl.

En komplett løsning som utvikles

Valget på Brandsafe falt etter en pitch med flere potensielle leverandører.

– Brandsafe hadde konkurransedyktig pris og en komplett løsning for vårt behov som vi vurderer som middels avansert. Og ikke minst utvikler Brandsafe sin løsning. Sammen finner vi løsninger på de utfordringer som dukker opp. De har god og tett dialog med oss i markedsavdelingen, avslutter Marika Dahl.

Interiør fra flyplass, Tax Free skilt m.m.
Travel Retail Norway har en stor andel av mekanisk salg i sine butikker. «Løsningen hjelper oss å lage riktige plakater med priskommunikasjon til riktig tid.»

– Enkelt å jobbe i og gir effektivisering

ÖoB hadde inntil nylig et gammelt system for skilting i varehusene.

– Vi måtte ha et nytt og sjekket markedet. Valget falt på Brandsafe, forteller Tobias Karlsson, ansvarlig for prosjekt og integrasjon i Runsvengruppen.

I første omgang vil ÖoB bruke Brandsafe-løsningen til print av skilter. De er i gang med implementeringen og er i operative i de første varehusene.

– Systemet er svært brukervennlig og enkelt å integrere med våre øvrige IT-systemer, sier Karlsson.

ÖoB printer både mindre hyllekantetiketter og større skilter, eksempelvis 50x70 skilter, med budskap ute i varehusene. Hvert varehus har både mulitformat og storformat skrivere.

ÖoB bruker Brandssafes standardløsning.

– Integrasjonen mot kassasystemet og PIM-systemet gir effektivisering. Informasjon oppdateres automatisk. Vi slipper å hente inn data via omveier, noe som sparer tid, forklarer Karlsson.

Han mener at systemet er visuelt godt og lett å arbeide i.

Etter hvert skal ÖoB også bruke løsningen til digitale budskap på skjermer.

Tobias Karlsson mener at det er et pluss at Brandsafe ikke er noe stort selskap.

– Vi vurderte det og er fornøyd med valget vi har tatt. Brandsafe gir rask respons.

 

Powered by Labrador CMS