Innhold fra annonsør

Shopware
Shopware vokser meget hurtig og har en ledende posisjon i mid-market for netthandelsplattformer.

Shopware: Lynrask og ekstremt fleksibel mid-market netthandelsplattform på vei inn i Norge

Netthandelsplattformen Shopware er en eventyr- og suksesshistorie. Etter kraftig vekst i tyskspråklige land er målet nå å bli en ledende aktør i sitt segment internasjonalt, deriblant i Norge.

– Shopware retter seg mot netthandlere i mid-market og low enterprise-segmentet som trenger stor fleksibilitet, forteller Media Officer Wiljo Krechting til Retailmagasinet. Kundene vil typisk ha en omsetning fra 5 MNOK og helt opp til 1 milliard norske kroner, og kan være både B2B, B2C og D2C.

Wiljo Krechting, Media Officer i Shopware.
Wiljo Krechting er Media Officer i Shopware.

Traff perfekt med sin posisjonering

Gjennom markedsundersøkelser fant Shopware ut at det eksisterer veldig mange plattformer i low end-markedet, med omsetning på typisk opp mot 10 MNOK. Og i enterprise-markedet, med omsetning over 500 MNOK, er det også tøff konkurranse.

– Det var ingen i mid-market som hadde en løsning som er så fleksibel som Shopware. Vår netthandel-plattform er basert på open source-arkitektur, headless og API-first, og vi er svært innovative, med ny funksjonalitet som lanseres løpende. Dette skiller oss veldig tydelig fra mange av konkurrentene, sier Krechting.

Fleksibilitet

For Shopware er fleksibilitet et nøkkelord.

– Netthandlere har muligheten til å få integrert hvilket som helst system med plattformen, det være seg ERP, POS eller direkte mot et WMS. Shopware er bygget for “Best of Breed”, sier Krechting.

Allerede tilpasset det norske markedet

I Shopware Community Store finnes også et godt utvalg av tredjepartsløsninger og plug-ins.

Shopware Tower
Shopware har sitt hovedkontor i Schöppingen.

Finnes ikke modulen der, kan man utvikle sin egen funksjonalitet, noe den norske partneren av Shopware, Flow Solutions, har gjort.

– Integrasjoner som Klarna Checkout, Vipps, Posten, Postnord og Svea er allerede på plass og fullt operative, forteller Roy-Andre Tollefsen, Head of eCommerce i Flow Solutions. Han forteller videre at også tyngre integrasjoner mot blant annet ERP-systemer som Multicase, Microsoft Dynamics Business Central og Axapta allerede er på plass, i tillegg til integrasjon mot deres egen Flow Retail POS plattform.

To unge brødre var gründere, er fortsatt ledere

Shopware har sitt hovedkontor i Schöppingen og ble etablert av 16 år gamle Stefan Hamann i 2000. Kort tid etter kom den yngre broren Sebastian inn og bidro til å utvikle design. Brødrene utfyller hverandre godt, og i 2005 bestemte de seg for å standardisere nettbutikk-plattformen.

Stor fleksibilitet kjennetegner Shopware.
Stor fleksibilitet kjennetegner Shopware.

Shopware har vært lønnsomme helt fra etableringsåret. Midt på 2000-tallet var tilbudet av nettbutikk-løsninger svakt, og snart fikk Shopware hundretusenvis av kunder.

Flow Solutions er Shopware sin partner i Norge

Roy-André Tollefsen er Head of eCommerce i Flow Solutions, som er Shopware sin norske partner:

– Vi bygger og leverer komplette og prisvinnende netthandel-prosjekter til mellomstore og store bedrifter innen B2C og B2B, forteller Tollefsen. For å få til det må vi ha den beste og mest fleksible plattformen i bunn.

– Shopware har alt vi trenger i en profesjonell netthandel-plattform, og integreres perfekt med vår egen POS butikkdata-plattform Flow Retail samt alle typer ERP-systemer. Med vår unike ekspertise på Shopware og netthandel i Norge kan vi raskt og effektivt bygge og levere de beste nettbutikkene.

Kontakt: royandre@flowretail.no

https://www.flowretail.no/netthandel

I 2010 ble det tatt en ny viktig beslutning tatt da brødrene bestemte seg for å tilby en open source-løsning.

For øyeblikket har Shopware 45.000 aktive nettbutikker med en samlet omsetning på mer enn 20 milliarder dollar. Det viser at Shopware en av de største aktørene på verdensmarkedet. De har kommet opp i 400 ansatte etter en økning på 140 bare i fjor.

Kraftig internasjonal ekspansjon

De første årene ble Shopware solgt kun i Tyskland, Sveits og Østerrike, men i fjor ble selskapet kapitalisert opp kraftig gjennom investeringsselskapet Carlyle og PayPal, noe som var den første emisjonen i selskapets historie. 100 MEUR skal brukes til å akselerere innovasjonen og å vokse fort internasjonalt. I fjor etablerte de seg i USA, og nå står Nederland, Italia og Norden for tur.

Satser på partnere

Veksten skjer gjennom å knytte til seg partnere som de stiller strenge krav til. Ingen partner får eksklusivitet i noe land.

Shopware har så langt én godkjent partner i Norge, Flow Solutions, som gründerne av den tidligere netthandel-spesialisten Trollweb Solutions står bak.

– Samarbeidet med teamet i Flow Solutions har vært helt enestående, og med deres unike kompetanse på netthandel og det norske markedet har vi sammen virkelig fått vist at Shopware er en perfekt plattform for svært mange norske netthandlere som ser etter en ny og mer innovativ og fleksibel plattform.

Totalt har Shopware over 1.600 partnere innenfor salg, teknologi og leveranser - som alle har stor verdi for Shopware. I tillegg jobber tusenvis av utviklere rundt omkring i verden hver dag med å gjøre plattformen raskere og bedre for hver dag som går.

Powered by Labrador CMS