Innhold fra annonsør

Mattheten til iD Inspiration gjør LVT mer naturtro enn noensinne.
Mattheten til iD Inspiration gjør LVT mer naturtro enn noensinne.

Tarkett lanserer svært naturtro LVT

En svært matt overflate og HD-print gjør Tarketts nye LVT mer naturtro enn noensinne.

Tarkett lanserer nå på forsommeren den nye LVT-kolleksjonen iD Inspiration. Med ny teknologi kombineres naturlig design med en ultramatt overflate. Kolleksjonen produseres med digitalt print i storformat som gir tilnærmet null design-rapport (mønsterrapport). Gulvet får et meget naturtro utseende, samtidig som alle fordelene til LVT beholdes.

– Det er mange flotte designs i denne kolleksjonen som følger trender og tendenser i markedet, og designaspektet ved kolleksjonen løfter virkelig LVT til et nytt nivå, sier Linn Hagtvedt, markedskoordinator i Tarkett.

Om Tarkett

Tarkett har produsert gulv i Norden siden 1886.

Med 33 produksjonsenheter og 12.000 ansatte er Tarkett en av de største gulvprodusentene i verden.

I fjor omsatte virksomheten for 2,6 mrd. euro, og Tarkett selger hver dag 1,3 millioner kvm gulv til kunder i over 100 land.

I produktporteføljen inngår blant annet parkett, vinyl, linoleum, laminat og tepper.

Autentisk utseende

Digitalprint i HD gjør det mulig å gjenskape naturens autensitet. iD Inspiration har en ny supermatt og slitesterk overflate uansett hvilken vinkel den ses fra. Denne egenskapen er noe markedet setter pris på, deriblant retail. Det ultramatte overflatesjiktet kalles TEKTANIUM™.

– Printing med sylinder har hittil gitt et repetitivt mønster på stavene. Det slipper vi med digital print, forklarer Thomas Aar, Salesleader Segment & Key Account Tarkett, til Retailmagasinet.

Produksjonsmessig finesse gjør det nå mulig å gjenskape meget naturtro design.

Med digital trykkteknologi og dyp preging skapes et ikke-repeterende design på opptil 12 m², hvilket tilsvarer 50 ulike planker, med unik struktur og mønster.

Tester gjort viser at iD Inspiration har et klart mattere uttrykk enn andre LVT-gulv.

– Mattheten gjør gulvet mer naturtro. Markedet vil ha et så naturlig og matt gulv som mulig. Tidligere har vi ikke klart å matche dette kravet, men nå gjør vi det, sier Aar.

iD Inspiration har det nye overflatelaget TEKTANIUM™ som gir høy motstand mot slitasje og flekker, og har ultramatt finish – uansett hvilken vinkel den ses fra.
iD Inspiration har det nye overflatelaget TEKTANIUM™ som gir høy motstand mot slitasje og flekker, og har ultramatt finish – uansett hvilken vinkel den ses fra.

Passer for butikker

Tarkett bruker betydelige ressurser på produktutvikling hvert år, og denne nye LVT-kolleksjonen er blitt utviklet i løpet av kort tid. De store driverne i markedet er landene på kontinentet hvor det selges store mengder LVT. Nordisk design – det lyse, naturlige og enkle – er eksempelvis populært over hele Europa.

– Vi har sett tendensene, og har utviklet en LVT tilpasset markedet, forteller Aar.

LVT passer bedre enn parkett på steder hvor det er mye tråkk og fuktighet, og for områder hvor man ønsker noe mindre vedlikehold. Butikker er en typisk målgruppe.

Mange alternativer, rask levering

Kolleksjonen iD Inspiration tilbys med bredt utvalg – fra moderne til klassiske uttrykk, fra mykt til fremtredende. De tre designfamiliene Naturals, Authentics og Classics er produsert med digital trykkteknologi og dyp preging, hvilket skaper livlige og naturtro mønstre.

Produksjonen av iD Inspiration skjer i Europa, og Tarkett vil ha et godt utvalg lagerført i Sverige for rask levering til Norge på et par dager.

Antall kombinasjonsmuligheter mellom design og teknisk utførelse øker kraftig.

– Kunden velger designet først og den tekniske utførelsen etterpå. Etter hvert vil vi bli helt kompatible med hele kolleksjonen, sier Aar.

iD Inspiration tilbys i formatene flis og plank. Denne nye kolleksjonen inneholder 100 forskjellige mønstre og sju format-variasjoner, som gjør det enkelt å skape spennende og dynamiske interiør og konsepter.

Designen i Naturals-kolleksjonen er tatt frem ved å skanne inn utvalgte materialprøver i tre eller stein, som deretter trykkes digitalt
Designen i Naturals-kolleksjonen er tatt frem ved å skanne inn utvalgte materialprøver i tre eller stein, som deretter trykkes digitalt

Lett å legge

LVT-gulvet er enkelt å legge, og er tilgjengelig både for nedliming og med klikksystemer.

Etter at man har valgt utseende, velges teknisk variant. Her varierer det fra 2,5 mm limbar som kan legges rett på betongsålen, over til 4,5 mm klikk til den mer robuste rigide klikkvarianten på 6,5 mm (Ultimate).

Sistnevnte har meget gode lyddempende egenskaper og gir 19dB trinnlydsdemping. Den har også god dimensjonsstabilitet, og er enkel å legge. Dette sikrer rask installasjon og minimalt med nedetid for butikkene.

Vedlikeholdet av LVT-gulv er i utgangspunktet meget enkelt.

– Jo bedre du behandler gulvet, desto lenger lever det. Spesielt nå med bruk av antibac og slike midler, sier Aar.

Positive tilbakemeldinger, scorer på bærekraft

Thomas Aar forteller at tilbakemeldingene så langt har vært svært positive.

Flere kjeder begynner nå å se forbi pandemien, og planlegger oppussing og nye konsepter.

– Kjedene ønsker å gjøre seg attraktive for kunder igjen, sier han.

Den nye kolleksjonen er ftalatfri, har svært lave VOC-utslipp og er trykket med vannbasert blekk.

iD Inspiration oppfyller kravene og de strengeste standardene for bærekraft og innemiljø.

Kolleksjonene inneholder ca 35 prosent gjenvunnet materiale, og installasjonsspillet kan tas tilbake og gjenvinnes gjennom Tarketts returprogram ReStart®.

Powered by Labrador CMS