Innhold fra annonsør

Drotningsvik Senter er et nærsenter som ligger rett ved Sotrabroen i Bergen Vest.
Drotningsvik Senter er et nærsenter som ligger rett ved Sotrabroen i Bergen Vest.

Drotningsvik Senter fungerer godt som nærsenter i Bergen Vest – ønsker ny leietaker som passer i butikkmiksen

– Trafikken og aktiviteten på Drotningsvik Senter er god, fastslår eiendomsdirektør Ole Kristian Johannessen i eierselskapet West Coast Invest.

I pandemien fikk nærsentrene i Norge et oppsving, også Drotningsvik.

Senteret ligger i Godvik i utkanten av Bergen Vest, på grensen til Sotra, rett ved dagens Sotrabro. Den tette trafikken til og fra Sotra går rett forbi, og Drotningsvik har god av- og påkjøring til motorveien. Kjøretiden inn til Bergen sentrum er bare ti minutter.

Mangfold

Det pågår en del boligbygging og det skal etableres mer næring i området rundt Drotningsvik Senter.

– Vi ønsker et mangfold på senteret. Bredden er i dag god og noe vi vil videreføre, sier eiendomsdirektøren.

REMA 1000-butikken har meget god omsetning. På senteret finnes blant annet lege, tannlege, treningssenter (som har planer om å utvide), solstudio, apotek, baker, boligmegler, pizza- og sushirestaurant. Blant butikkene er Mekk, Flügger og Sparkjøp.

Ledig lokale

Drotningsvik Senter har et ledig lokale etter Power som har valgt å flytte ut selv om trafikken har vært god. WCI satser på å få inn en ny aktør som tar hele lokalet, gjerne en aktør som ligner Power. Johannessen mener det eksempelvis kan være en butikk innen sport, møbel eller flis/baderom.

De er også villige til å dele lokalet opp for flere mindre leietakere, om det skulle være mest hensiktsmessig. Drotningsvik Senter er opptatt av å ha riktig butikkmiks og har høflig avvist aktører som de mener ikke vil passe inn.

– Vi er kresne på hvem vi vil ha inn. De må tilføre senteret noe i forhold til aktørene som er her fra før, sier Johannessen.

Power flytter ut, og det jaktes på en ny leietaker.
Power flytter ut, og det jaktes på en ny leietaker.

Lite stress

Eierselskapet West Coast Invest (WCI) har driftspersonell til stede som følger opp leietakerne og ser til at alt fungerer.

WCI har tre forretningsområder. Sparkjøp, shipping og eiendom. WCI eier drøyt 50 eiendommer rundt omkring i landet, deriblant Drotningsvik Senter.

Senteret markedsfører at det er en rolig stemning. De er et nærsenter med lite stress og ikke noe opplevelsessenter.

– Vi markedsfører ikke "stor handleopplevelse" eller "tilbring hele lørdagen på senteret med familien" slik de største sentrene gjør. Vi har ikke noe lekeland eller bowling. Hos oss er det lett å kjøre inn, gjøre det du skal og så dra igjen, sier Johannessen.

Ny Sotrabro

Det skal bygges ny bru til Sotra med nye veier, og Drotningsvik Senter får også ny atkomst. Dette ligger ca ti år fram i tid.

– Vi er positive til veiplanen. Det er absolutt ikke negativt for senteret, sier Johannessen.

Sartor ligger på den andre siden av Sotrabroen, og mot øst ligger Vestkanten i Loddefjord. Men disse sentrene er av en annen størrelse og henvender seg til et annet publikum og er ikke å betrakte som konkurrenter til Drotningsvik som er et nærsenter.

Oppgradert

Senteret ble betydelig oppgradert da dagens eier West Coast Invest kjøpte det. Da ble også parkeringen utvidet og forbedret.

Drotningsvik Senter er meget bevisst på å ha riktig butikkmiks.
Drotningsvik Senter er meget bevisst på å ha riktig butikkmiks.

– Vi oppgraderer senteret fortløpende for at det skal holde en god standard, avslutter Ole Kristian Johannessen.

Powered by Labrador CMS