Innhold fra annonsør

The Right Tools for the Job: How to Build a Better DIY Supply Chain
The Right Tools for the Job: How to Build a Better DIY Supply Chain

Guide: How to Build a Better DIY Supply Chain

RELEX Solutions leverer integrerte planleggingsløsninger til retailbransjen og har publisert guiden «The Right Tools for the Job: How to Build a Better DIY Supply Chain.»

Guiden tar for seg en rekke utfordringer og muligheter som er spesifikke for DIY- og byggevarebransjens forsyningskjeder. Guiden gir konkrete innspill og anbefalinger, fra automatiserte prognoser og vareforsyning til effektiv håndtering av slow movers og sesongbaserte produkter.

Medgründer i RELEX, Johanna Småros, har skrevet guiden sammen med ni andre RELEX-eksperter for en omfattende tilnærming og bredt perspektiv. Småros har en doktorgrad i industriell ingeniørvitenskap og ledelse fra Aalto-universitetet i Helsinki, Finland. Hun har tilbragt seks år som forsker innenfor Supply Chain Management i retailbransjen før hun startet RELEX.

Hvert avsnitt tar for seg de utfordringene og løsningene som er kritiske i forsyningskjeden til en DIY- eller byggevarekjede. Guiden gir praktiske eksempler som illustrerer hvordan du kan bruke beste praksis for integrerte planleggingsprosesser.

Les guiden eller last den ned her

Lær mer om hvordan du kan løse utfordringer som:

  • Håndtere et stort utvalg av ulike produkttyper, inkludert slow movers, varierende etterspørsel av produkter som selges i bulk, sesongbaserte produkter, store og tunge varer, samt planter og trær.
  • Komplekse forsyningskjeder som inkluderer både sentralisert distribusjon og leverandørforsendelser direkte til butikk, og behovet for økt fokus på omnikanal.
  • Effektiv prognostisering og vareflyt for leverandører med lang leveringstid.
  • Rask og effektiv respons på ekstreme værforhold.

Guiden er basert på innsikt og resultater fra RELEX-kunder i DIY- og byggevarebransjen som en økning i tilgjengelighet og salg på opptil 17%, og en reduksjon i lagerkostnader på opptil 30%, ved å kutte lagernivåer.

Retailere i DIY- og byggevarebransjen tilbyr vanligvis et svært bredt sortiment. I noen tilfeller tilbyr de opptil 30 000–40 000 varenumre på tvers av flere regioner, med hundrevis, noen ganger tusenvis av butikker, i tillegg til e-handelskanaler. Sammenlignet med sine motparter i detaljhandelen, har de også utfordringer knyttet til varer som er vanskelige å håndtere. Størrelsen kombinert med sortimentets kompleksiteter gjør det svært utfordrende å skape en effektiv forsyningskjede. For å oppnå en optimal styring av forsyningskjeden er DIY- og byggevarebransjen avhengig av de riktige planleggingsverktøyene – og forstå hvordan de brukes på en smart måte.

Powered by Labrador CMS