Hans Jørgen Langeland (t.v.) kommer fra Wikborg Rein og styrker sammen med Kjetil Vågen posisjonen til CLP mot retail.
Hans Jørgen Langeland (t.v.) kommer fra Wikborg Rein og styrker sammen med Kjetil Vågen posisjonen til CLP mot retail.

CLP styrker seg på retail

Hans Jørgen Langeland går fra Wikborg Rein til CLP hvor han som assosiert partner primært skal jobbe med retail.

Publisert

CLP er anerkjent som sterke på retail, og Finansavisen har flere ganger kåret Kjetil Vågen som Norges fremste advokat og advokatfirmaet CLP som fremste firma innen retailbransjen.

Nå styrkes teamet i advokatfirmaet CLP med Hans Jørgen Langeland som begynte 14. mars.

Inn i retail via Kina

Som ferdig utdannet jurist i 2006 begynte Langeland i skadeoppgjørsselskapet Norwegian Claims Link AS der han drev med tvisteløsning i forsikringssaker. I 2011 gikk han videre til Wikborg Rein i Oslo for å jobbe med tvisteløsning innenfor kontraktsrett og entreprise.

– Det trivdes jeg egentlig godt med, men i 2013 dukket det opp en spennende mulighet til å flytte til Kina i tre år for å jobbe ved Wikborg Reins Shanghai-kontor. Heldigvis har jeg en veldig modig kone, som sa ja til å bli med på dette selv om hun aldri hadde vært i Kina før og var gravid med nr. 2 da tilbudet kom. Seks uker senere gikk vi ombord på flyet til Shanghai med en 1½ år gammel gutt, en gutt til på vei og flyttelasset i 20 kofferter. Det ble heldigvis et fantastisk eventyr for hele familien, forteller Langeland til Retailmagasinet.

Fikk smaken på retail

I Shanghai var Langelands hovedansvar å utvikle den kinesiske landbaserte tvisteløsningspraksisen til Wikborg Rein. Han jobbet med flere vestlige retailere som trengte juridisk bistand på bakken i Kina. Det ble rådgivning og tvisteløsning i forbindelse med kontraktsproduksjon og leverandøravtaler, brudd på IP-rettigheter etc.

– Men etter hvert ble jeg også involvert i saker lengre ut i handelskjeden i andre land, også i Norge. Dette ble den litt tilfeldige veien min inn i varehandel. Jeg fikk fort smaken for det, og likte spesielt godt den store variasjonen i saker som fulgte med det, sier Langeland.

Da han kom tilbake til Wikborg Rein Oslo i 2016 etter tre år, var han bestemt på at det var varehandel han ønsket å satse på videre.

– Jeg fikk da frie hender av Wikborg Rein til å bygge opp en dedikert praksis innen handelsrett, og det er jeg takknemlig for. Det har gitt meg muligheten til å jobbe med masse spennende saker både i Norge og andre steder i verden. Det har vært veldig lærerike år, forteller Langeland.

Voksende portefølje

Tilbake i Norge fikk han et stadig større innslag av norske varehandelssaker i porteføljen, blant annet innenfor bransjene dagligvare, biler, byggevarer, klær, optikk og forbrukerelektronikk.

– Jeg har fått gleden av å jobbe med mange spennende og hyggelige klienter innenfor disse bransjene, og et stort spenn av sakstyper. For eksempel rådgivning og tvisteløsning innen franchiseavtaler, leverandøravtaler, distribusjonsavtaler og agentavtaler. De siste årene har det også vært mange oppdrag i tilknytning til e-handelsoppsett, blant annet med kontraktsutforming og etterlevelse av forbrukerregulatoriske regler, sier Langeland.

God kjemi

I forbindelse med opprettelsen av et dedikert fagforum for handelsrett kom Langeland i kontakt med Kjetil Vågen i CLP, som i flere år har vært den sterkeste profilen innen varehandel i Norge.

– Vi fant fort ut at vi hadde mye felles tanker rundt varehandel som satsingsområde, og måten vi ønsker å jobbe på. Vi fant etter hvert også ut at vi hadde den riktige kjemien for å samarbeide godt sammen. Derfra var ikke veien så lang til å tenke et skritt lenger – å forene kreftene i samme firma for å bygge et sterkt fagmiljø rundt varehandel. Tidspunktet var nå helt riktig, avslutter Hans Jørgen Langeland.

Kjetil Vågen, advokat/partner i CLP, kommenterer:

– Vi er svært fornøyd med å få Hans Jørgen på teamet i CLP. CLP har en sterk posisjon i retailbransjen, både hva gjelder norske, nordiske og internasjonale aktører. Med en styrket satsning innen retail skal vi utad synliggjøre vår erfaring og kompetanse i større grad enn før og vi ser frem til i bistå mange retail aktører i en stadig med juridisk kompleks hverdag.

Powered by Labrador CMS