I løpet av 2019 faser Clas Ohlson ut salg og bruk av engangsbestikk i plast.
I løpet av 2019 faser Clas Ohlson ut salg og bruk av engangsbestikk i plast.

Clas Ohlson faser ut plastbestikk

I løpet av 2019 faser Clas Ohlson ut salg og bruk av engangsbestikk i plast. Selskapet har tidligere erstattet sugerør, tallerkener og krus med alternative produkter laget av papir.

Publisert

Beslutningen er en del av Clas Ohlsons langsiktige bærekraftstrategi. Innen 2020 skal alle Clas Ohlsons engangsartikler som benytters til mat være laget av biobaserte materialer, som ikke er definert som plast. I tillegg skal fryseposer og søppelsekker også lages av biobasert eller resirkulert materiale, og alle emballasjematerialer skal gjenvinnes.

Reduserer og forhindrer avfall

Innen 2025 skal all emballasje fra Clas Ohlsons være designet slik at det reduserer og forhindrer avfall. Clas Ohlson har fra før igangsatt arbeidet som har som målsetting å redusere andelen emballasje som bruks i varetransport.

– Clas Ohlson har strenge krav til hvilket innhold plasten har. Vi stiller høyere krav enn loven krever på mange av våre produkter, som betyr at plastmaterialet er rent og energieffektive å resirkulere. Utfordringen er at ikke all plast resirkuleres. Vi vet at store mengder plast havner i søppelkassen eller som søppel i naturen. Derfor skal vi ikke etter 2019 selge engangsprodukter i plast til mat, sier Ellinor Wickström, Manager Product Compliance & Sustainability, hos Clas Ohlson.

Fjerner engangsprodukter i plast

Clas Ohlson skal også fjerne alle engangsprodukter i plast som benyttes på arbeidsplassen. Det vil si på personalrommet i butikkene, på distribusjonssentralen i Insjön og på alle våre kontorer.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS