Storbritannia ga Clas Ohlson røde tall

Clas Ohlson-konsernet tapte i fjor hele 126 millioner SEK. Hovedforklaringen er en omstrukturering av virksomheten i Storbritannia.

Publisert

Clas Ohlson satte i årsregnskapet av 107 millioner til sin omstruktureringsprosess i Storbritannia. Sju butikker blir lagt ned, og i stedet vil kjeden i England satse på mindre butikker i London.

– Lokalene var for store, og vi har ikke kommet opp i den omsetningen vi trengte for å forsvare kostnadene, sa visepresident Klas Balkow til Svenska Dagbladet.

Fin vekst

Kjeden har avvikende regnskapsår, og tallene i årsregnskapet gjelder for perioden 1. mai 2015 til 30. april 2016. Omsetningen ble på 7,6 milliarder SEK, noe som tilsa en vekst på seks prosent i målt i lokale valutaer.

Driftsresultatet ble på 506 millioner SEK i pluss.

Kjeden har 207 butikker og har konkrete planer om ti butikkåpninger i Norge, Finland og Sverige og Tyskland de kommende to årene. Tyskland er et satsingsområde, og Balkow uttaler:

– Vi har sett på Tyskland i mange år og tror Clas Ohlson passer for det tyske markedet. Det finnes en fiksermentalitet der, og kundene har etterlyst den type varer vi selger inne i byene. Vi tror langsiktig på Tyskland og har hatt en bra start der. Det gir bra med energi for kommende butikkåpninger.

Til tross for underskuddet vedtok Clas Ohlson å utbetale et utbytte på 5,75 SEK pr aksje.

Powered by Labrador CMS