Hittil har Kjell Inge Oftedal vært ansvarlig for sikkerheten til Clas Ohlson i Norge, men framover har han ansvaret for sikkerheten i hele konsernet.
Hittil har Kjell Inge Oftedal vært ansvarlig for sikkerheten til Clas Ohlson i Norge, men framover har han ansvaret for sikkerheten i hele konsernet.

Rykker opp som konsern­sikkerhetssjef­ i Clas Ohlson­

Kjell Inge Oftedal rykker opp fra å være sikkerhetsansvarlig for Clas Ohlson i Norge til å bli sikkerhetssjef for hele konsernet.

Publisert

– Hva får opprykket å si for deg?

– For meg innebærer det at jeg nå skal lede sikkerhetsavdelingen for Clas Ohlson globalt. Dette innbefatter bl.a. personalansvar for sikkerhetssjefene i Sverige og Finland. Jeg kommer foreløpig også til å beholde det meste av det operative ansvaret for sikkerhetsarbeidet i Norge selv, svarer Kjell Inge Oftedal.
I tillegg skal de ansette en leder for informasjonssikkerhet og personvern som ligger under hans avdeling.
– Jeg har utgangspunkt i Sandnes, hvor jeg kommer fra, men blir også mer synlig på hovedkontoret i Insjön og Stockholm samt på det norske hovedkontoret i Oslo, fortsetter Oftedal.

Et bredere oppdrag

– Nye ansvarsområder?

– Det er mye det samme, men bredere. Sikkerhetsavdelingen i Clas Ohlson har i utgangspunktet et veldig bredt oppdrag og dekker mye innen forsikringer, kontinuitetsarbeid, informasjonssikkerhet, personvern/GDPR, krisehåndtering, svinn, brannsikkerhet og selvfølgelig lås, alarm etc, svarer den nyslåtte konsernsikkerhetssjefen.

Han forteller at de streber etter å jobbe så likt som mulig på tvers av landegrenser der det er mulig med tanke på regelverk etc.

– Dette gjør at vi også er fleksible til å støtte hverandre over landegrensene når det er behov å fordele belastning. Jeg kommer også til å støtte sentrallageret og våre sourcing-kontor i Europa og Asia, sier Oftedal.

Gått gradene i Clas Ohlson

Kjell-Inge Oftedal forteller at han har hatt Clas Ohlson som arbeidsgiver i nesten hele sitt yrkesaktive liv:

– Jeg har tidligere hatt flere ulike roller i butikkdriften, både som teamleder og en del år som butikksjef. Derimot har jeg alltid vært interessert i sikkerhetsfaget og jeg skiftet beite etter å ha fullført en studie i sikkerhetsledelse ved BI 2010. Siden har jeg vært ansatt som sikkerhetssjef for Clas Ohlson Norge inntil jeg nå altså overtar som konsern­sikkerhetssjef fra februar, avslutter Kjell Inge Oftedal.


Powered by Labrador CMS