Peter Bergestål, transportsjef i Clas Ohlson.

Clas Ohlson vant PostNords miljøpris

PostNords årlige miljøpris er blitt tildelt Clas Ohlson. Kjeden fikk prisen for omleggingen av transport fra lastebil til tog i Norge, noe som har gitt en utslippsreduksjon på 80 prosent.

Publisert

– Vi har i flere år hatt et veldig tydelig miljøfokus når vi planlegger våre transportløsninger, og det føles derfor ekstra hyggelig at vårt arbeid anerkjennes på denne måten. Den norske varedistribusjonen er en del av en stor omlegging der vi flytter transporten fra vei til skinner, og vi har tatt store skritt på dette området de siste årene, sier Peter Bergestål, transportsjef i Clas Ohlson.

Clas Ohlson får prisen på bakgrunn av omleggingen fra transport med lastebil til tog som har blitt gjennomført i Norge i 2014. Omleggingen går ut på at selskapet nå transporterer gods til de norske butikkene fra Oslo til seks distribusjonsknutepunkter med tog. Deretter distribueres varene med lastebil det siste stykket til butikkene.

Enda en bit i puslespillet kom på plass i år for den norske varedistribusjonen gjennom signeringen av en ny transportavtale. Avtalen innebærer at transporten mellom Insjön og Oslo i betydelig større grad også går på skinner, gjennom omlasting fra lastebil til tog i Borlänge for deretter å transporteres videre til distribusjonsknutepunktet i Oslo.

Kraftig utslippsreduksjon

– Energieffektivitet og minskede CO2-utslipp fra vår godstransport er våre viktigste mål i arbeidet for økt bærekraft. Totalt har omleggingen til togtransport for våre produkter fra distribusjonssentralen i Insjön til de norske butikkene gitt en utslippsreduksjon på over 80 prosent, noe som er et fantastisk bra resultat, sier Åsa Portnoff Sundström, sjef for bærekraft i Clas Ohlson.

Clas Ohlson er en internasjonal retailkjede i kraftig vekst. Selskapet har ca. 4.700 ansatte fordelt på hovedkontor og ca. 200 butikker i Sverige, Norge, Finland, Storbritannia, Kina og snart Dubai.

Kjeden er opptatt av å tilby kundene sømløs og inspirerende handel på tvers av kanaler. I tillegg til over 70 butikker i Norge har Clas Ohlson alle sine ca. 15.000 dingser tilgjengelig i nettbutikken.

Firmaet ble grunnlagt av den svenske gründeren Clas Ohlson i 1918. Ohlson hadde en egen evne til å komme opp med smarte dingser og løsninger som raskt ble populære. Grunnleggerens syn på forretningsvirksomhet og lidenskap for smarte dingser en viktig del av kjedens DNA og forretningsidé.

Powered by Labrador CMS