Circle K Europe velger RELEX

Circle K Europe velger RELEX’ kraftige verktøy for vareforsyning.

Publisert

Som del av Alimentation Couche-Tard Inc, en verdensledende aktør innen drivstoff og detaljhandel, har Circle K Europe valgt RELEX Solutions til å optimere beholdningene og øke automatiseringsgraden i sine butikker. Med RELEX’ ledende løsning for vareforsyning vil Circle K optimere og automatisere påfyllingen til alle 450+ selskapseide og selskapsdrevne butikker i Skandinavia.

Circle K, med sine mer enn 15.000 servicestasjoner globalt, tilbyr drivstoff, mat, dagligvarer og bilpleie. Etter en gjennomført og vellykket pilot, ble RELEX valgt som partner for utrulling av lagerstyring og automatisert varepåfylling til alle Skandinaviske butikker i kjeden.

I tillegg til RELEX’ moderne og banebrytende teknologi, samt enestående track record av raske, presise og vellykkede vareforsyningsprosjekter, var det den intuitive RELEX mobilappen og systemets evne til også å håndtere beholdningstransaksjoner (normalt en oppgave som dekkes av ERP-systemer) som var utslagsgivende for Circle K. Etter en rask, teknisk integrasjon der RELEX bygde grensesnitt for to av Circle Ks interne IT-systemer, samt et av leverandørenes IT-system, kunne pilotprosjektet starte.

– RELEX-teamet kunne tidlig peke ut utfordringene vi hadde og med deres fleksible tilnærming presenterte de en løsning som passet våre forretningsbehov svært godt, sier Ole Christian Remen, Senior Director Supply Chain Europe, Convenience hos Circle K.

Så var tiden kommet for å validere hvor bra systemet ville fungere i praksis.

– Allerede i løpet av piloten så vi at hylletilgjengeligheten økte opp til 99 % og at lagernivået falt betydelig for alle pilot-kategoriene, så jeg tror det er rettferdig å si at systemet fungerte, legger Remen til.

Circle K opplever nå bedre oversikt og bedre synlighet av butikkbeholdninger og KPI'er. Ikke bare var det sentrale teamet svært fornøyd, men butikksjefene var også begeistret for systemet. En butikksjef fra en av de første 13 pilotbutikkene hadde følgende tilbakemelding:

– Strålende. Systemet sørger for at riktig mengde av hvert produkt er på plass til rett tid. For ikke å nevne hvor mye lettere det nå er hvis en kollega er fraværende. Ordre er plassert og varene vil komme uansett. Jeg anbefaler at dette systemet rulles ut til alle butikker.

De solide resultatene og den enstemmige anbefalingen fra butikksjefene i pilotbutikkene om å rulle ut RELEX til flere butikker og kategorier, førte til at RELEX nå skal innføres til alle selskapseide og selskapsdrevne butikker i hele Skandinavia.

– RELEX’ påfyllingsløsning har bevist seg å være nøyaktig det vi lette etter - en kraftfull og smidig påfyllingsmaskin, fortsetter Remen.

RELEX og Circle K står nå ovenfor en spennende fase av prosjektet der løsningen rulles ut til alle 450+ selskapseide og selskapsdrevne butikker i Norge, Sverige og Danmark.

– Ved å opprettholde den samme høye automatiseringsgraden som ble brukt i piloten og sørge for suksess på butikknivå, skal vi fortsette å bygge på resultatene vi har sett så langt og sørge for at minimal tid blir brukt på bestillinger, sier Ida Myran, Business Manager hos RELEX. Det har vært ekstremt givende å jobbe med det engasjerte og høyst profesjonelle Circle K-teamet, og vi ser frem til å oppnå flere store ting med dem i månedene som kommer.

Om RELEX

RELEX Solutions hjelper detaljhandlere å forbedre sin konkurrenskraft gjennom lokal sortimentsstyring, effektiv vareplassering, nøyaktige prognoser og varepåfylling, og optimert personalplanlegging. Våre SaaS-løsninger gir rask avkastning på investeringen og kan anvendes både individuelt eller i felleskap for å skape en integrert helhetsløsning for detaljhandelens og forsyningskjedens planlegging. Dette gjør det mulig å samordne arbeidet mellom organisasjonens ulike funksjoner i detaljhandelens viktigste prosesser: Handel, forsyningskjeden og butikkvirksomheten. RELEX Solutions har kontorer i Europa og Nord-Amerika, og er valgt av flere ledende selskaper som Coop Denmark, Europris, Plantasjen, Rossmann og WHSmith.

Powered by Labrador CMS