HER ER ÅRETS TALENTER. Bak, f.v. Alf Harald Brøndbo og Glenn-Andre Hallerud. Midten, f.v. Ida Jodine Haraldseid, Siw-Veronica Wolden, Christine Brattli Molund og Jeanette Skoland. Foran, f.v. Ida Brovig, Renathe Baardsen og Victoria Wikestad Nilsen. Hedda Emilie Lund var ikke til stede da bilde ble tatt. (Foto: Johnny Syversen)

Circle K med talentprogram

Hele 90 prosent av de som har fullført Circle K Norges toårige talentprogram de siste sju årene jobber fremdeles i selskapet. Nå er et nytt kull i gang med utdanningen.

Publisert

– Dette er en svært god mulighet for de som virkelig vil noe med karrieren. Talentprogrammet gir dem noe å bryne seg på, og etter endt utdanning går de fleste videre til å drive egne stasjoner, sier Lene Foldvik, opplæringsansvarlig i Circle K Norge.

Hun forteller at 65 prosent av de som har fullført talentprogrammet siden oppstarten i 2004 fremdeles jobber i Circle K. 90 prosent av studentene fra avgangskullene 2012-2018 er fortsatt i selskapet.

Nå har selskapet valgt ut 10 nye medarbeidere til talentprogrammet sitt. Over to år skal de lære alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner.

Har jobbet seg opp

Felles for alle som er med i årets talentkull er at de har jobbet seg opp i Circle K Norge, ofte fra vikar- eller deltidsstilling på stasjon:

Ida fra Lillesand elsker nye utfordringer. Christine fra Målselv er fascinert av ledelsesteori. Alf Harald på Høylandet vil gjerne bli en bedre menneskekjenner. Victoria fra Narvik ønsker å bygge en stasjon som blir en foretrukken destinasjon i lokalmiljøet. Glenn-André fra Drammen jobber videre etter at alle andre har gått hjem.

Siw-Veronica fra Stange er et tålmodig ordensmenneske med sans for detaljer. Hedda fra Sandefjord brenner for å gjøre kundereisen så enkel og hyggelig som mulig. Renathe fra Stavanger ønsker å være den beste medarbeideren og kollegaen hun kan bli. Jeanette på Seljord gleder seg til å gi og få nye ideer. Ida fra Skjold drømmer om å bygge opp en ny stasjon i Haugesund.

Kjøpte stasjon – fikk pris

Mari Sele Falkum (27) ble kåret til «Årets talent» i 2015. For to år siden kjøpte hun stasjon i Vikeså, sør i Rogaland. Bare ett år senere ble Circle K Vikeså kåret til årets stasjon i Circle K-systemet: – Dette er uten tvil takket være alt jeg har tilegnet meg gjennom talentprogrammet. Kunnskapen jeg fikk her gav meg selvtillit og mot nok til å stå på egne bein og satse på min egen stasjon. Dette har vært gull verdt, sier hun.

Daglig kontakt med talentnettverk

Kristin Olsen Antal-Karlsen (27) har nylig tatt over Circle K Asker. Hun minnes to fantastiske og begivenhetsrike år som Circle K-talent: – Jeg har fått svært god bruk for alt det faglige jeg lærte under utdanningen. I tillegg har jeg også bygget meg opp et nettverk som jeg setter stor pris på. Vi fra talentprogrammet snakker fortsatt daglig sammen, og hjelper hverandre med både store og små utfordringer i hverdagen på stasjonene, forteller Antal-Karlsen.

Hun har følgende tips til årets og fremtidige års talentkull: – Jobb hardt og sett deg tydelige mål. Ingen drømmer er for store, så lenge du virkelig arbeider for dem.

(Pressenytt)

Powered by Labrador CMS