Circle K Økern stakk av med seieren i årets NM i sunn fastfood: Martine Kopacikova og Trine Isaksen mottok prisen på vegne av Circle K Økern. Her med jurymedlem Mona Halvorsen. (Foto: OFG)
Glade finalister under kåringen av ny norgesmester i sunn fastfood 2017. Fra venstre foran: Dat Hai Tran fra Helt Riktig AS, Martine Kopacikova og Trine Isaksen fra Circle K Økern, Birgit Naustvåg og Randi Brodahl fra Shell Heiane bilistsenter. (Foto: OFG)

Circle K Økern ble norgesmester i sunn fastfood 2017

– Totalbildet av stasjonens konsept, i tillegg til bredt utvalg, god smak og pris, gjør at Circle K Økern tar tittelen som Norgesmester i årets konkurranse, sa kokk Mona Halvorsen under kåringen.

Publisert

Juryen har i sin vurdering av årets finalister lagt vekt på at måltidet eller retten som vinner skal kunne bidra til at forbruker får i seg minst én porsjon av de anbefalte 5 om dagen. I tillegg er konsept og salg viktige faktorer, skriver Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i en pressemelding.

Mona Halvorsen har sittet i juryen sammen med ekspert på kundeopplevelse, Anders Åmot, ernæringsfaglig rådgiver hos OFG, Cathrine Øverås Frisvold, og juryformann og direktør i OFG, Guttorm Rebnes.

Stor oppslutning og ivrige deltakere

Prisutdelingen fant sted under Matstreif, fredag 22. september 2017. Norges største nasjonale matfestival ble et naturlig sted å kåre en norgesmester blant de mange deltakerne i årets konkurranse.

– Oppslutningen rundt årets NM i sunn fastfood har vært fantastisk, med hele 90 påmeldte deltakere. Dette er ny rekord, og vitner om engasjerte drivere rundt om i hele landet, sa prosjektleder Toril Gulbrandsen.

Konkurranseperioden gikk fra 20. juni til 20. august, og i etterkant ble de påmeldte bedt om å sende inn en evaluering av retten de var påmeldt med, samt markedsføringen og salget i perioden. Deltakelsen var stor både hos kjedene og hos de enkeltstående aktørene, men spesielt Shellkjeden fikk honnør for engasjementet de har vist i konkurransen.

– Vi må berømme Shell for deres engasjement i årets konkurranse. Svært mange lokale Shellstasjoner har deltatt, og det er tydelig at Shell har stolte medarbeidere som hver dag jobber for å tilby kundene sunnere alternativer, sa Mona Halvorsen.

Sunnere alternativer skal friste kundene

Det er en trend i dag at vi ønsker å spise sunt, også når vi er utenfor hjemmet. Likevel er det ikke alltid så enkelt, og vi vet at mange oppfatter fastfood som noe negativt. Årets finalister viser at det behøver det ikke å være.

– Vi verken kan eller bør tvinge forbrukere til å spise sunnere. Det fungerer dårlig på lang sikt. Derfor er det gledelig å se at KBS-bransjen gir oss stadig flere grønne og fristende alternativer innenfor fastfood-segmentet som kundene velger fordi de smaker godt, sa ernæringsfaglig rådgiver i OFG, Cathrine Øverås Frisvold.

Prosjektleder Toril Gulbrandsen er helt enig:

– Circle K Økern gjør det enkelt å velge sunt, sier hun.

Nytt, sunt konsept

Det var assisterende daglig leder Trine Isaksen og matansvarlig Martine Kopacikova som mottok prisen på vegne av Circle K Økern. En annen stasjon i kjeden, Circle K E6 Berkåk, fikk 2. plass i fjorårets konkurranse da de var påmeldt med sin salatbar. Nå har kjeden tatt et steg videre med sitt nye konsept der baguetter, salater og meksikanske retter tilberedes og serveres på utvalgte stasjoner. Juryen ga Circle K Økern skryt for en innbydende disk der salater og andre grønne alternativer får like god synlighet som pølser og burgere, og delikate og smakfulle salater som stiller sulten og gjør godt for kroppen.

– Dette er så gøy! Vi har stått på og jobbet knallhardt for å få dette til. Vi spiser masse av disse salatene når vi er på jobb, nettopp fordi det er både godt, enkelt og sunt, sa Trine Isaksen, assisterende daglig leder ved Circle K Økern.

– Et konkurransefortrinn å servere grønt

Den Oslobaserte foodtrucken Helt Riktig AS tok 2. plass med sin Big Juicy Chicken, en sandwich som blant annet inneholder grovt surdeigsbrød, kylling og hjemmelaget coleslaw.

Shell Heiane Bilistsenter som tok årets 3. plass med sitt matpakkekonsept, med grovt brød og pålegg som smøres lokalt på stasjonene.

Juryformann og direktør i OFG, Guttorm Rebnes, påpekte viktigheten av konkurransen og hvorfor serveringsstedene bør fortsette å delta i årene som kommer.

– Det er et konkurransefortrinn å servere grønne alternativer da en stadig større kundegruppe ønsker å spise sunn mat i farta. OFG vil fortsette å arrangere NM i sunn fastfood for å holde dette engasjementet oppe, sier Rebnes avslutningsvis.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Årets åtte finalister:

Bilbjørn AS

Circle K Økern

Fauske Bilistsenter (Shell)

Heiane Bilistsenter (Shell)

Helt Riktig AS

Jøndal Gårdsbakeri AS

Patricias Gatekjøkken

Tveiten Bilistsenter (Shell)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS