FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby.

Redder stadig mer mat på stasjon

Hele 115 000 porsjoner med mat har blitt reddet ved landets Circle K-stasjoner i løpet av ett år. Viken og Rogaland er Norges fremste matredderfylker.

Stadig flere Circle K-kunder bruker den populære matredderappen Too Good To Go. I løpet av det siste året har de reddet 115 000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 56 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i nesten to år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.

– Det siste året har vi reddet 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

Viken og Rogaland er der Circle K redder mest mat. De to fylkene står til sammen for mer enn hver tredje stasjonsporsjon som reddes i hele landet.

Og stasjonen til Strømfjord redder mest mat av alle. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 2.444 måltider med overskuddsmat ved Circle K Ålgård.

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger på dette tilbudet. Mange er nok opptatte av å redusere matsvinnet, og så liker jo folk å få en god deal, smiler Strømfjord.

Fem av de seks beste er fra Rogaland.

På andreplass i Norge finner vi Stavanger-stasjonen Circle K Forus med 2254 reddede porsjoner, mens Circle K Lura i Sandnes havner på tredjeplass på landsoversikten med 1982 porsjoner mat. Også fjerdeplassen tilhører Rogaland, nærmere bestemt Circle K Klepp. Der har kundene berget 1795 porsjoner.

(Pressenytt)

Powered by Labrador CMS