CC Gjøvik, som nylig fikk en ansiktsløftning med nytt inngangsparti, har snevret inn åpningstidene.
CC Gjøvik, som nylig fikk en ansiktsløftning med nytt inngangsparti, har snevret inn åpningstidene.

– Dramatiske følger for norsk retail

Kjøpesentrene til CC i Hamar og Gjøvik reduserer åpningstiden ytterligere og utsetter fristene for leiebetaling.

Publisert

Koronakrisen har skapt dramatiske følger for norsk retail, fastslår CC Eiendom i en pressemelding.

CC Eiendom kommuniserer den nye virkeligheten for kjøpesentrene gjennom en pressemelding fordi den nye virkeligheten skapt av koronakrisen, i så sterk grad berører kundene:

– De restriksjonene som er blitt innført har dramatiske følger for norsk retail, så vel som for kjøpesentereiere og drivere. Til rette for kostnadsbesparelser

Daglig leder i CC Eiendom Ketil Norheim forteller at de har mottatt mange henvendelser de siste dagene med forespørsel om leiereduksjon og betalingsforskyvning, samt hvordan CC-sentrene kan legge til rette for øvrige kostnadsbesparelser blant annet gjennom å redusere åpningstider.

– Kjøpesenterets åpningstid blir fra i dag redusert ytterligere og har åpent fra 11-17. CC Mat beholder inntil videre sine ordinære åpningstider og har åpent fra 09-21. (Apotek og Vinmonopol 10-18).

Utsatt leiebetaling

– CC Eiendom ser med stor uro på den umiddelbare forretningsmessige utviklingen for alle våre leietagere siden første restriksjoner ble innført i midten av forrige uke. Med unntak av noen få leietagere har omsetningen for de fleste blitt redusert betydelig. Flere butikker har stengt, enten pga offentlige pålegg, eller på grunn av bemanningssituasjonen. Som følge av dette har de fleste iverksatt permitteringer og redusert bemanning, sier Norheim.

– CC har stor forståelse for at alle bedrifter, små og store, har et akutt behov for å redusere kostnader/betalingsforpliktelser for å komme seg gjennom denne krisen. Med bakgrunn i dette har CC Eiendom besluttet å forskyve forfallsdato på husleie for berørte leietakere til midten av mai. Det er også besluttet å kreditere felleskostnader og markedsbidrag med en betydelig sum i 2. kvartal. Det vil gjøres noen individuelle tilpasninger, avhengig av den totale situasjonen for den enkelte leietaker. Vi er opptatt av å behandle leietagerne prinsipielt likt, men ser at det er behov for noen individuelle tilpasninger etterhvert. Det viktigste for oss alle blir å sørge for at vi bevarer arbeidsplassene i butikkene og har senter å komme tilbake til når denne situasjonen er avklart, fortsetter Norheim.

‘Hold motet og humøret oppe‘

– CC Eiendom Drift AS (selskapet som drifter sentrene både på Gjøvik og Hamar) vil gjøre de tiltak de kan for å redusere kostnadsnivået for perioden, men er samtidig tydelige på at det er viktigere enn noen gang å tilby kundene et godt og trygt produkt i denne helt spesielle situasjonen vi er inne i. Vi vil oppfordre alle til å holde motet og humøret oppe, fokusere på nasjonal dugnad og felles løft. Vi skal gjøre vårt ytterste for at CC skal fremstå som både en sikker og trygg arbeidsplass, og å være den beste møteplassen for kundene våre, også i fremtiden, avslutter Norheim.

Powered by Labrador CMS