Alf Joachim Vennatrø: – Vi ønsker å bidra til å utvikle et bymiljø og bidra til at Stjørdal befester sin posisjon som Trøndelags midtpunkt. Torgkvartalet er lokomotivet. (Foto: Vennatrø Gruppen)
Alf Joachim Vennatrø: – Vi ønsker å bidra til å utvikle et bymiljø og bidra til at Stjørdal befester sin posisjon som Trøndelags midtpunkt. Torgkvartalet er lokomotivet. (Foto: Vennatrø Gruppen)

Utvikler Stjørdal sentrum rundt Torgkvartalet

‘Orkesterplassen’ er navnet på prosjektet Vennatrø Gruppen nå realiserer for utvikling av sentrumskjernen rundt Torgkvartalet kjøpesenter. En anerkjent boligutvikler er kjøpt opp og sentrale tomter ervervet.

Publisert

Eierne bak Torgkvartalet kjøpesenter, Vennatrø Gruppen, har utviklet, forvaltet og driftet næringseiendom som eneste satsningsområde i over 40 år. Tyngden av leietakere er i retail-segmentet, foran segmentene offentlig forvaltning, helserelatert virksomhet og kontor.

Torgkvartalet kjøpesenter lokomotivet

Med flere sentrale eiendommer og lokomotivet Torgkvartalet kjøpesenter i Stjørdal sentrum, er det tatt en strategisk beslutning om å utvide vekstplattformen, som har resultert i oppkjøp av Primahus, en anerkjent boligutvikler i Trøndelag. Som en del av kjøpet av utviklingsorganisasjonen er det også ervervet to store sentrumskvartaler som bidrar til en vekst i arealbanken. Vennatrø Gruppen sitter nå på muligheter til å utvikle 500 boliger i sentrum og 15.000 kvm nytt næringsareal midt i bybildet, opplyser selskapet i en pressemelding.

‘Trøndelags midtpunkt’

– Vi ønsker å bidra til å utvikle et bymiljø og bidra til at Stjørdal befester sin posisjon som Trøndelags midtpunkt. Tomtekostnadene har nå nådd et punkt som gjør det lite lønnsomt å utvikle rene næringsarealer i sentrumskjernen. Det er derfor naturlig for oss å utvide med boligbygging slik at vi kan realisere nye næringsarealer på første og eventuelt andre plan i bybildet, sier adm.dir. Alf Joachim Vennatrø i Vennatrø Gruppen.

Orkesterplassen

– Konsernet er nå i en fase hvor vi planlegger en utbyggingstakt i samråd med andre aktører slik at vi sikrer progresjon og balanse av tilbud og etterspørsel. Tross dette har vi sparket i gang utvikling av kanskje byens mest sentrale tomt, midt i byparken og tøffelavstand til Kimen kulturhus og Torgkvartalet kjøpesenter. Prosjektet har fått navnet Orkesterplassen, et naturlig valg med tanke på beliggenheten. Her vi vil få 1.400 kvm næringsareal på førsteplan. Vi ønsket oss langt mer, men kalkulatorens tale må vektlegges i dette tilfellet da tomtekostnaden endte på 17.5 millioner, kommenterer Alf Joachim Vennatrø – tredje generasjon i Vennatrø-dynasitet.

Vennatrø Gruppen

Stjørdals største eiendoms- og utviklingsselskap fikk sin spede tidlig på 50-tallet. Gründer Alf Vennatrø startet med drosjer, som raskt ble byttet ut med gravemaskiner, lastebiler og knuseverk. Startgrunnlaget var bl.a. levering av grus Værnes lufthavn.

Utvikling av næringseiendom startet midt på 80-tallet, og første næringsbygg sto ferdig i 1985. Torgkvartalet kjøpesenter åpnet 1. november 1991 etter kun 14 måneders byggetid. Byggets utforming, særegenheter og kvaliteter gjorde at Torgkvartalet ble karakterisert som “Stjørdals flotteste forretningsbygg” i lokale medier.

Vennatrø Gruppen AS eies av Alf Vennatrø & Sønn A/S. Sønnen Jan er majoritetseier.

(Hovedkilde: Vennatrø Gruppens hjemmeside)

Powered by Labrador CMS