Her skal det komme ‘et urbant, bærekraftig og levende bysentrum for Oslo og Groruddalen’. (Foto: okernloren.no)
Her skal det komme ‘et urbant, bærekraftig og levende bysentrum for Oslo og Groruddalen’. (Foto: okernloren.no)

Handlegater og torg erstatter kjøpesenter

Det blir løsningen etter et planarbeid som har pågått siden 2007 for et nytt kjøpesenter på Økern.

Publisert

Det melder Aftenposten, som skriver at ‘helomvendingen’ utbyggerne har gjort, kan gjøre Økern til et attraktivt sentrum i en ny bydel. Rammetillatelse som ble gitt for to år siden, var for et kjempestort kjøpesenter med bl.a. badeland. Økern Sentrum ANS bebuder ny søknad om en ny omregulering av området, for å kunne skape ‘et urbant, bærekraftig og levende bysentrum for Oslo og Groruddalen (…) et grønt, smart og inkluderende bymiljø med gater og torg som kan minne om Majorstuen, Vulkan og Grünerløkka’. Prosjektdirektør Thomas Holth, begrunner helomvendingen med at Økern Sentrum ANS hele tiden må forstå og forholde seg ‘til den tiden vi lever i’.

Opprinnelig var planen å erstatte Høyblokken med en tilsvarende bygning. I de nye planene vil utbyggerne fortsatt rive blokken.

– Omreguleringen kan innebære en tredobling av offentlige møteplasser og torg, flere boliger og kontorer og lokalt tilpasset handel, kultur, underholdning og aktivitet i åpen bystruktur, sier Thomas Holth til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS