TRADISJONELL ÅPNING: Jan Bjørn Holte (t.v.), Porsgrunn-ordfører Robin Kåss og eier Oddbjørn Lia. (Foto: Byggmakker)
TRADISJONELL ÅPNING: Jan Bjørn Holte (t.v.), Porsgrunn-ordfører Robin Kåss og eier Oddbjørn Lia. (Foto: Byggmakker)

Byggmakker med nye butikker i Grenland

Ordfører Robin Kåss sagde over planken da Byggmakker i dag åpnet to nye butikker i Porsgrunn. Med ny moderne innpakning er butikkene klare for å kapre markedsandeler i et område med vekst.

Publisert

– Med en offensiv Byggmakker-kjede i ryggen kan vi nå tilby våre 50 proffkunder produkter og fordelstjenester som vil gjøre deres hverdag mer effektiv og lønnsom, sier daglig leder Jan Bjørn Holte i Byggmakker Lia Sagbruk Porsgrunn.

Siste frittstående trevarehandel

Butikkene i Skjelvik og i Landgangen var for kort tid siden en del av Lia Sagbruk og var den siste frittstående trevarehandelen og byggevarebutikken i Porsgrunn.

– Med den konkurransen som eksisterer i markedet er det nærmest umulig å stå utenfor en kjede i dag. Nå får jeg bistand til å forhandle priser, markedsføring og kan ta i bruk IT-systemer som vil gjøre hverdagen til de ansatte mye enklere. De fleste av våre medarbeidere har mer enn 10 års erfaring fra byggevarehandel og noen har mer enn 30 års erfaring. Med nye effektive og digitale løsninger, kombinert med deres erfaring og lokalkunnskap, er vi nå enda bedre skodd for fremtiden. For oss vil dette være til stor hjelp når vi skal ta en del av den positive veksten som finner sted i hele Grenlands-området. Vi har en rekke privatboliger som trenger oppgradering og ikke minst skjer det mye spennende innenfor eiendomsmarkedet, i tillegg til at det bygges mange nye boliger. På toppen av det kommer også hele hyttemarkedet, sier Holte.

Satser på proffene

Ifølge Holte kan de nå også tilby proffkundene et mye bredere produktspekter og ikke minst unike og fordelaktige tjenester som bl.a. håndverkerforsikring og tekniske tjenester.

– Det vil nå bli mye enklere for oss å nå ut til proffkundene, både fordi vi kan tilby bedre betingelser og får et bedre elektronisk verktøy til å håndtere proffkundene gjennom blant annet fakturering, bestilling og innkjøp. Og her kan vi nå også tilby proffkundene våre digitale løsninger som vil hjelpe dem i deres hverdag. Ved at de nå får tilgang til BM-portalen kan de selv hente ut blant annet nødvendig FDV-dokumentasjon, men også bestille varer og ha oversikt over egne prosjekter. Vi har i dag nærmere 50 lokale håndverkerfirmaer som kunder, men håper å øke dette antallet med Byggmakker i ryggen.

Byggevareutsalg med vekstambisjoner

For Byggmakker er det viktig å være tilstede Grenlandsområdet og ta del i den utviklingen som skjer i bygg- og eiendomsmarkedet. – Lia Sagbruk solgte i fjor for 62 millioner kroner og over 60 prosent av omsetningen kom fra proffmarkedet. Vi har klare ambisjoner om øke dette volumet i årene fremover og vi skal ta markedsandeler både i forbruker- og proffmarkedet. Det er en veldrevet byggevarehandel som har blitt medlem i kjeden, og med den fagkompetansen, lokalkunnskapen og kontaktflaten de ansatte besitter skal kjeden bidra til å videreutvikle virksomheten i et spennende geografisk område, sier kjededirektør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Handel AS.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS