Direktør for Optimera Handel, Lars Petter Grandahl og daglig leder i Andersen AS, Kjell Andersen. (Foto: Optimera)

Montér fortsetter veksten

Tidligere Byggmakker Andersen i Årdal og Lærdal blir en del av Montér-kjeden.

Publisert

Montér har hatt en sterk vekst de seneste årene, og nå får kjeden også et godt fotfeste i Sogn og Fjordane:

– Vi ønsker å fortsette den gode utviklingen vi har hatt den siste tiden og det er gledelig at vi nå får med oss Andersen AS sine byggevarehus på laget, sier Direktør for Optimera Handel, Lars Petter Grandahl, i en pressemelding.

Vil styrke konkurransekraften ytterlige

Andersen AS etablerte seg i Årdal mot slutten av 50-tallet, men satsningen på byggevarer startet for fullt i 2002. En vellykket satsning førte til at firmaet kunne åpne et nytt byggevarehus i Lærdal.

I fjor fikk byggevarehuset i Lærdal nye lokaler, og dette bidro til en omsetningsøkning for Andersen AS. I 2017 omsatte bedriften for 75 millioner kroner.

– De nye lokalene i Lærdal styrket konkurransekraften vår betraktelig og har bidratt til et omsetningsløft for firmaet. Nå ønsker vi å styrke konkurransekraften ytterlige og da er det godt å ha Montér med på laget, sier daglig leder i Andersen AS, Kjell Andersen.

Satser mer på proffkundene

Andersen tok valget om å bytte kjede basert på en totalvurdering hvor Montér kom best ut, heter det i pressemeldingen.

– Montér har det beste totalkonseptet innenfor forbruker og proff. Vi ønsker å styrke vår satsning mot proffen og det tror jeg vi har best forutsetning for å gjøre i Montérprofil. Vi opplever at Montér har en rekke spesialistkonsepter som egner seg godt for våre eksisterende og potensielle nye proffkunder, forteller han.

Det at Montér har sentrallager og gode logistikkløsninger ble også avgjørende i valget av ny kjede.

– Jeg er sikker på at en overgang til Montér vil styrke vår posisjon ytterligere og gjøre oss bedre på butikkdrift og logistikk, avslutter Andersen.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 160 utsalgssteder og med mer enn 10 milliarder kroner i sisteleddsomsetning.
Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer, Hansmark og kjedene Byggi, Flisekompaniet og  Montér.

Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain, som har 170 000 medarbeidere i 67 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Powered by Labrador CMS