Byggtorget Lofoten AS med sine tre varehus i og rundt Leknes omsatte for 128 mill. i fjor.
Byggtorget Lofoten AS med sine tre varehus i og rundt Leknes omsatte for 128 mill. i fjor.

Byggtorget vokser mer enn bransjen forøvrig

Byggtorgets 104 varehus over hele landet opplevde stor omsetningsvekst i 2021, med seks prosent høyere vekst enn byggebransjen for øvrig. Varehusene i Narvik, Lofoten og Setesdal oppnådde alle en omsetning på over 100 millioner i fjor.

Publisert
Morten Furseth er kjededirektør i Byggtorget.
Morten Furseth er kjededirektør i Byggtorget.

– Noe av omsetningsøkningen kan tilskrives at prisene i hele byggebransjen har økt i 2021, men mest av alt er dette et resultat av stor etterspørsel fra både privat- og proffkunder i varehusene våre, sier Morten Furseth, kjededirektør i Byggtorget.

Han beskriver et marked hvor aktiviteten i bransjen de siste to årene med pandemi har vært svært stor. Mer tid hjemme og på hytta har blåst liv i mange oppussingsprosjekter, og mange har ønsket å bygge nye hus og hytter. Stor etterspørsel etter byggevarer, lave trelastlagre, kombinert med en rekke andre faktorer verden over under pandemien har gitt høyere priser på byggevarer. Prisene ser nå ut til å ha stabilisert seg og gått noe ned.

– Felles for alle varehusene i Byggtorget er at de er forskjellige og tilpasset sitt lokalmiljø. Det er kjedens fremste styrke, og gjør at kundene får den hjelpen de trenger der de holder til, fortsetter Furseth.

– Kjeden utvikler gode støttesystemer, så er det de lokale eierne og driverne som vet best hvordan de skal lykkes i sitt marked.

Proffkunder og logistikk ga omsetningsrekord i Lofoten

Byggtorget Lofoten AS med sine tre varehus i og rundt Leknes omsatte for 128 mill. i 2021, som er en økning på 24 mill. sammenlignet med 2020.

– Aktiviteten i hele Lofoten er høy og det investeres som aldri i før, særlig i fritids- og ferieanlegg. Ordrebøkene til proffkundene våre er fulle, det lover godt for butikkene våre, også fremover, sier Morten Amundsen, daglig leder i Byggtorget Lofoten.60 % av kundene er proffkunder, og fem proffselgerne samarbeider tett med kundene. De strekker seg langt for å levere slik kundene ønsker det. For mange proffkunder håndterer Byggtorget Lofoten hele vareflyten. To nyinnkjøpte kranbiler leverer varer kontinuerlig til byggefirma og huskjeder over hele Lofoten.– For oss er nøkkelen vareflyt og logistikk. Vi planlegger nøye for å aldri gå tom for de varene kundene trenger hver dag. Det er kostbart for kundene å ikke ha varene tilgjengelig når de trenger dem, fortsetter Amundsen.

I fjor høst åpnet Byggtorget Lofoten et nytt interiørsenter med fagfolk på interiør, kjøkken, flis og bad.

– Ved å lage et topp moderne interiørsenter og showroom rendyrker vi kundeopplevelsene for privatkundene, samtidig som proffkundene kan bruke interiørsenteret til å presentere tilvalg og mulighetene som finnes, sier han.

Hytterekord for Byggtorget i Setesdal

I 2021 omsatte Byggtorget Odde Sagbruk AS sine to butikker i Evje og Valle i Setesdal for 105 mill. som er en økning på 27 mill. fra året før.

– Hyttemarkedet er stort her i Setesdal, og vi har spesialisert oss på å være gode på det. Pandemien gir rekordetterspørsel også hos oss, og i fjor leverte vi hele 38 hytter. Hver uke går en bil med byggevarer til skisentrene i området til ulike prosjekter, forteller Ronny Madsen, daglig leder i Byggtorget Odde Sagbruk.

I 2021 omsatte Byggtorget Odde Sagbruk AS sine to butikker i Evje og Valle i Setesdal for 105 mill. som er en økning på 27 mill. fra året før. Daglig leder og innehaver Ronny Madsen t. h. og medeier Torstein Engesland t. v..
I 2021 omsatte Byggtorget Odde Sagbruk AS sine to butikker i Evje og Valle i Setesdal for 105 mill. som er en økning på 27 mill. fra året før. Daglig leder og innehaver Ronny Madsen t. h. og medeier Torstein Engesland t. v..

Sveising av Protan til torvtakene på hyttene i området er også et spesialområde for dem sammen med salg av ovner og piper.

I tillegg til hytter kommer leveranser til eneboliger og rehabiliteringsprosjekter. Fagfolk i butikkene med lang erfaring innenfor interiør og farger og flere med fagbrev som tømrere er en støtte til kundene. Rundt 60 % av kundene er proffkunder.

Da diskusjonen om royalbehandlet kledning og mulig brannfare gikk for fullt i fjor, investerte Odde Sagbruk like godt i et eget beiseanlegg.

– Det gjorde oss leveringsdyktige, noe kundene våre satte stor pris på. Vi leverer fortsatt en del beiset kledning fra beiseanlegget. At vi snudde oss rundt gjorde at vi kunne tilby kundene våre kledningen de trengte, akkurat som systemene fra kjedekontoret setter oss i stand til å bli gode lokalt, sier Madsen.

Det moderne lageret til Mathisen & Mathisen i Narvik har en drive-through med to gater. Den nye butikken og lageret er på 7.800 m2.
Det moderne lageret til Mathisen & Mathisen i Narvik har en drive-through med to gater. Den nye butikken og lageret er på 7.800 m2.

Moderne butikkanlegg i Narvik

Da de opprinnelige lokalene ble for små og hindret videre utvikling av bedriften, investerte Byggtorget Mathisen & Mathisen AS i Narvik i ny og moderne butikk og lager på 7.800 m2. Det nye anlegget åpnet i mars 2019, og bidro til vekst.

Eirik Just Mathisen, fjerde generasjon eier og driver, gleder seg over at bedriften økte omsetningen fra 48 mill. i 2019, til 85 mill. i 2020 og 103 mill. i 2021.

– Vi vektlegger å være en komplett leverandør for kundene våre, hvor halvt om halvt er privat- og proffkunder. Vi har alt av byggevarer fra grunnmur til tak og selger både Sigdal kjøkken og bad. Sammen med leverandørene våre har vi bygd opp store utstillinger for å vise utvalget, sier Mathisen.

En drive-through med to parkeringsgater gjør at kundene kan plukke og hente varene i le av vind og vær. Et eget fuktstyringsanlegg sørger for ferdig akklimatiserte materialer, klare til bruk.

– Som faghandel med stor kompetanse og erfaring, og med et av Norges mest moderne byggevareanlegg for effektiv byggevarehandel, ønsker vi å være det naturlige førstevalget for kundene, legger han til.

Lokal tilpasning

Kjededirektøren gleder seg over at varehusene i kjeden lykkes.

– Nøkkelen til suksess for Byggtorget som kjede er at hver medlemsbedrift kan drive tilpasset i sitt lokale marked, samtidig som de har nytte av tjenestene i kjedekonseptet. Vi er tuftet på at butikkene tar kundene på alvor og dyrker sin lokale særegenhet for å gjøre kundene fornøyde, avslutter kjededirektør Morten Furseth.

Powered by Labrador CMS