Thomas Beck (t.v) selger Carlsen Fritzøe Handel AS til Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel AS.
Thomas Beck (t.v) selger Carlsen Fritzøe Handel AS til Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel AS.

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe Carlsen Fritzøe Handel AS, som i 2019 omsatte for nær 2,2 milliarder kroner.

Publisert

Oppkjøpet skal styrke Byggmakker-konsernets markedsposisjon vesentlig: Med oppkjøpet får Byggmakker 25 byggevarehus, seks kjøkkensenter og ett distribusjonssenter i et attraktivt vekstområde.

- Dette oppkjøpet, det fjerde vi har gjort de siste to årene, er strategisk viktig for oss og er et ledd i vår vekststrategi. Det tilfører Byggmakker, og vår eier Kesko, et betydelig økt volum på Østlandet og Sørlandet – et geografisk område i sterk vekst. Gjennom å kombinere krefter får vi en unik mulighet og styrke til å levere konkurransedyktige tjenester og løsninger til entreprenører og håndverkere lokalt og nasjonalt. Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått på plass dette oppkjøpet, sier administrerende direktør i Byggmakker Handel, Knut Strand Jacobsen.

Betydelig aktør i sin region

Carlsen Fritzøe Handel er en betydelig aktør i sitt marked. Byggevarehusene er spredd fra Viken og helt ned til Agderfylket. Selskapet selger byggevarer til både privat- og proffmarkedet, har 460 medarbeidere og en sterk posisjon innen både nybygg og ROT-markedet (Rehabilitering, Ombygging og Tilbygg). I 2019 oppnådde den delen av selskapet som inngår i oppkjøpet et driftsoverskudd på 143 millioner kroner.

- Gjennom de senere årene har Carlsen Fritzøe Handel levert gode resultater, ikke minst takket være dedikerte, kompetente og serviceinnstilte medarbeidere. At Nord-Europas tredje største handelskonsern, Kesko, ønsker å ta selskapet videre, ser vi både som en trygghet og en tillitserklæring. Det betyr at vi sammen med våre ansatte kan fortsette å levere merverdi som før til våre leverandører og kunder, sier eier og styreleder i Carlsen Fritzøe Handel AS, Thomas Beck.

Ifølge Jacobsen er kjøpet av Carlsen Fritzøe Handel en offensiv tilnærming til konsolideringen som pågår i byggevarehandelen i Norge.

- Dette er et grep i Keskos strategi for vekst i et marked hvor aktørene blir færre og større. Oppkjøpet av et profesjonelt og godt drevet selskap styrker konkurransekraften vår betydelig. Med Carlsen Fritzøe får vi enda flere medarbeidere med stor butikk- og handelskompetanse, som er helt avgjørende for å lykkes i et sterkt konkurransepreget marked. Byggmakker og Carlsen Fritzøe Handel utfyller hverandre godt, sier Strand Jacobsen.

Overtagelsen gjennomføres når Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet og de andre vilkårene og betingelsene ved transaksjonen er oppfylt.

Powered by Labrador CMS