F.v. Jesper Nilsstua Ødegård, Ole Solli Hansen, Christian Holth Clasen, Sandra Ellevog Antonsen, Hedda Weltz og Jonathan Octavio Nunes (Foto: Sissel Myran)

Rent bord til MENY i Yrkes-NM

MENY tok i går 6 av 6 mulige medaljer i NM i butikkslakter og sjømathandler. Konkurransene var del av NM i Yrkesfag 2018, og foregikk under utdanningsmessen på Hellerudsletta.

Publisert

– Å sikre at vi har matfaglig kompetanse er viktig for oss, derfor er vi stolte over å ta storeslem, sier HR-direktør Line Beate Jebsen i MENY.

Ingen overraskelse

MENY satser sterkt på matfagene, og stilte med samtlige deltakere i NM i Butikkslakterfaget. Det var derfor ingen overraskelse at medaljene skulle gå til Norges største supermarkedkjede, men det var spenning knyttet til hvem som skulle stikke av med den gjeveste valøren.

Sandra Ellevog Antonsen, som stakk av med gullet, jobber til daglig på MENY Trekanten og tok tidligere i år fagbrev som butikkslakter. Hun er også én av tjue utvalgte matarbeidere i MENYs traineeprogram. I fjor deltok hun i NM i Butikkslakter for første gang. Det resulterte i sølv.

Tok revansje

– Før årets NM har det vel blitt cirka 80 timer med trening på meg. Gullet viser jo at man får igjen for det og at det lønner seg å trene. Ved å være med i NM lærer man så utrolig mye. Å vinne det hele, var utrolig deilig, sier Sandra. Ekstra morsomt synes hun det var å slå konkurrenten, som slo henne i fjor. Da vant nemlig Jesper Nilsstua Ødegård fra MENY Skedsmo Senter. I år ble det sølv til Jesper. Bronsen gikk til Hedda Weltz fra MENY Røa.

Statsministerduell

Statsminister Erna Solberg besøkte arrangementet på Hellerudsletta onsdag denne uken. Der fikk hun innføring i fagområdene på messen, deriblant matfagene og kjennskap til MENYs satsning. Samtidig testet hun egne ferdigheter i rekepilling og artsbestemmelse av fisk, i konkurranse med MENYs lærling Christian Holth Clasen. Samme dag som statsministerbesøket gikk NM i Sjømathandler av stabelen, og hvem tok gullet? Jo, Erna Solbergs duellant.

Gir støtteapparatet mye av æren

Sjømatvinner Christian jobber på MENY Skedsmo Senter, en butikk som har tradisjon for å ha mange lærlinger og NM-deltakere. Han gir støttespillerne sine mye av æren for gullet. – Det har vært godt tilrettelagt for meg i butikken. Har jeg trengt å kjøpe inn en fisk å trene på, så har jeg fått gjøre det. Og uten at vi har spurt, har ferskvaresjefen vår, Hege, stilt opp på søndager når vi har trent. Hun har vært som en «mor» for oss som har trent til NM. MENY Skedsmo Senter hadde ikke mindre enn tre deltakere i NM totalt.

Sølvet i Sjømathandler gikk til Ole Solli Hansen fra MENY Liertoppen og bronsen til Jonathan Octavio Nunes fra MENY Høvik.

– Det at vi tar storeslem i Yrkes-NM er stort, sier Line Beate Jebsen, HR-direktør i MENY. – De seks medaljevinnerne er fantastiske representanter for matglede, kompetanse og utvalg, noe vi trenger også fremover for å sikre norsk matkultur og matkompetansen i butikkene våre.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS