Krister Skogli har erfaring fra Eurospar på Tomasjord, som blir den faglige ballasten når han i mars overtar ledelsen av ny-butikken på Storsteinnes.

23-årig butikksjef bygger på idrettserfaring

Krister Skogli (23) får god bruk for sin erfaring som lagbygger i fotball når han i mars blir daglig leder av den nye SPAR-butikken på Storsteinnes i Troms. Med på laget får han også med lillesøster Kristina (18).

Av Odd Henrik Vanebo

Enn så lenge har han hendene fulle i jobben på SPAR på Tomasjord i Tromsø. Herfra får han med den faglige ballasten han trenger.

I Troms er Krister Skogli best kjent i det offentlige rom som toppspiller og lagleder i fotball og futsal.

«Innsats er gratis»

– Noe som gir deg en spesiell kompetanse i lederjobben som venter til våren?

– Ja, for å bli god i noe, nesten uansett hva det måtte være her i verden, så handler det om å legge ned det harde arbeidet i bunnen. Som jeg liker å si: «Innsats er gratis.» Det å jobbe effektivt og med høy kvalitet er viktig uansett hva og hvordan du ønsker å utvikle deg. Vær nøye! Det å bry seg som om noe som om det er ditt eget, er en veldig god og viktig egenskap. Fra toppidretten får man erfaringen av hvor mye hardt arbeid som kreves for å skille ut seg fra resten. Dette er supert å ta med seg videre i livet og arbeidslivet!

Mentaliteten viktig

– Mentaliteten er svært viktig i toppidretten, og også som butikkmedarbeider. Det å ønske å være best i byen, kommunen eller fylket! Innstillingen din. Når konkurranseinstinktet blir trigget, er man villig til å legge ned en ekstra innsats for å vinne kampen om de tre poengene – eller de ekstra kundene. Personlig er jeg en som ønsker å se og si hei til flest mulig kunder som er innom. Fordi jeg vet at kunder setter stor pris på å føle seg sett og velkommen. De kommer tilbake!

Veldig likt butikk

– Når man driver med fotball, er man en del av en stor gruppe som jobber sammen og målrettet mot et felles mål. Dette er på mange måter veldig likt butikk: Man må få alle til å dra i samme retning, da kan man oppnå de utroligste resultater.

Et lag er aldri sterkere enn det svakeste ledd. Derfor gjelder det å være flink til å se hvordan folk kan få skinne mest mulig med sine gode egenskaper. Gode relasjoner i laget gir gode lagdeler og danner grunnlaget for et vinnerlag.

En som alltid møter opp

– Som fotballspiller har jeg vært kaptein i alle klubber jeg har vært i, utenom én. Som kaptein har man et overordnet ansvar for at standarden både på trening og i kamp er nøyaktig så høy som den skal være. Det handler om å være den som alltid krever nok fra sine lagkamerater, men som også sørger for å dra dem med seg når det trengs.

– En kaptein er en som lagkameratene kan stole på når det koker som verst. En som går foran som et godt eksempel både på og utenfor banen. Som alltid er til å stole på! Og ikke minst er en som har lite fravær, som alltid møter opp.

– Til slutt vil jeg si at det er en kjempefordel at man er godt trent. Det gjør at man har stor kapasitet og dermed kan jobbe lengre i et høyt og effektivt tempo, poengterer Krister Skogli.

Et ungt søskenpar – Krister og Kristina Skogli – legger nå julefeiringen bak seg for å forberede seg på å styre en dagligvarebutikk sammen.
Powered by Labrador CMS