Kjell & Company åpnet butikk nummer 100

Forrige uke åpnet Kjell & Company sin butikk nr. 100 i Hässleholm i Sverige. Åtte av kjedens 100 butikker ligger i Norge, og flere skal det bli.

Publisert

Kjell & Company åpnet sine første butikker i Norge i fjor og har i dag åtte butikker i her i landet og 92 i Sverige.

Kjeden ble grunnlagt i 1988. Frem til 2006 vokste kjeden med ca. én butikk i året. I 2007 skjøt ekspansjonen fart for alvor.

– I utgangspunktet hadde vi ingen ambisjoner om å bygge en multinasjonal butikkjede. Den ambisjonen kom først i 2005 da vi åpnet våre første butikker i Stockholm og merket at konseptet fungerte bra der, forteller Mikael Dahnelius som er fungerende adm. dir. og ansvarlig for butikketablering.

Selskapet har planer om å vokse utenfor Sverige og Norge, men akkurat nå er det fullt fokus på å åpne flere butikker i de to landene der de allerede er etablert.

– Vi har nettopp begynt ekspansjonen i Norge, fortsetter Dahnelius. I år åpner vi våre første butikker i Bergen og Stavanger/Sandnes. Målsetningen er å ha rundt 60 butikker i Norge. Vi tror også at det er plass til ytterligere 20-30 butikker i Sverige.

Kjell & Company fortsetter også å satse på e-handel. I tillegg til kjedens 100 butikker driver de nettstedet kjell.com der kundene både kan handle og lese selskapets teknologibøker. Målsetningen med nettstedet er å fungere både som en tradisjonell nettbutikk og som et komplement til butikkene.

– Våre kunders butikkbesøk begynner i hovedsak på kjell.com, sier Dahnelius. For oss er det derfor ingen motsetning mellom nettbutikken og de fysiske butikkene. I fremtiden må vi være dyktige både på nettet og i butikkene for å kunne lykkes.

Powered by Labrador CMS