LITEN OG HENDIG: Geir Karlsen i Lexit Group Norway viser frem en hendig og portabel kassaløsning fra Firich Enterprise LTD (FEC).
LITEN OG HENDIG: Geir Karlsen i Lexit Group Norway viser frem en hendig og portabel kassaløsning fra Firich Enterprise LTD (FEC).

Minimesse vokser

– Vi er veldig godt fornøyd. Vi har nesten doblet påmeldingen siden i fjor, og har fått tid til å treffe mange av våre kunder – både store og mindre aktører, sier salgssjef og forretningsutvikler Svein Degenes Lauritsen i Lexit Group etter årets minimesse i Posthallen.

Publisert

Over 130 besøkende var påmeldt til årets messe, en pen økning fra de cirka 50 som var til stede første gang, i 2015. Mange tok seg god tid og var til stede store deler av dagen, og fikk informasjon om både nye software- og hardwareløsninger.

– Vi har samlet all vår kompetanse her, har hatt god tid til å snakke med alle og opplever at både gamle partnere og nye kunder er til stede. Og de kommer slett ikke bare fra Oslo-området, mange er langveisfarende, sier Lauritsen videre.

Lexit Group er et ledende konsern i Skandinavia og leverandør av datafangst, RIFD, POS/retail, produktmerking, etiketter og software. De leverer produkter fra kjente merker som Honeywell, Zebra, Firich med mange flere.

Lexit Group Norway har hovedkontor med administrasjon, lager, salgs- og markedsavdeling på Kløfta, like sør for Gardermoen.

– Her på messen får vi både en første kontakt og gjort avtaler. Vi opplever også at mange av våre partnere tar med seg kunder for å se på produkter og løsninger.

– Se inn i fremtiden

Men selv om det sikkert både ble ført gode samtaler og gjort viktige avtaler, hersket det en veldig rolig og gemyttlig stemning i den gamle Posthallen. At en buffet med asiatisk mat hele tiden var til gjestenes disposisjon, satte nok heller ingen demper på stemningen.

– Og så fikk dere presentert noen nye løsninger…

– Ja, vi forsøker jo hele tiden å se litt inn i fremtiden. Det er fremtidige retailprodukter vi har aller størst fokus på, slår Svein Degenes Lauritsen fast.

Med sine over tusen installasjoner av POS (point of sale) og butikkutstyr er de en av Nordens største leverandører til retailmarkedet.

– Mange nye, portable løsninger

– Vi opplever stor etterspørsel etter små, hendige løsninger, spesielt i forbindelse med den nye kassaloven som trådte i kraft ved nyttår, bekrefter Geir Karlsen, som er key account manager for retail i Lexit Group.

Den nye loven gjelder for kjøpt av nytt utstyr. Eksisterende utstyr kan fortsatt brukes frem til 2019.

– Mye av det nye utstyret vi presenterer her vil kunne bety mye, spesielt for småbedrifter. Mange må omprogrammere og sørge for å ha godkjent utstyr. Det kommer nå mange nye og portable løsninger, forteller Karlsen.

Såkalte «alt-i-ett-løsninger» etterspørres stadig mer i butikkleddet, og der viste messen at Lexit har mye å tilby.

– Små og hendige

Blant annet kunne han vise både oss og kundene nye trådløse løsninger som er kompatible til både wifi, bluetooth, NFC-lesere, magnetkortlesere og så videre. Disse fås både som android og windows, og er spesielt tilpasset retail.

Geir Karlsen trekker som eksempel frem en løsning fra Firich Enterprise LTD (FEC) med en tablet som er klemt ned i en «retailkappe».

– Vi har nesten doblet påmeldingen siden i fjor, og har fått tid til å treffe mange av våre kunder, sier salgssjef og forretningsutvikler Svein Degenes Lauritsen i Lexit Group.
– Vi har nesten doblet påmeldingen siden i fjor, og har fått tid til å treffe mange av våre kunder, sier salgssjef og forretningsutvikler Svein Degenes Lauritsen i Lexit Group.

– Dette er vårt hoved-brand innen retail, og et firma vi har samarbeidet med i 15 år, forteller han.

– Mange av løsningene vi viser her på messen er små og hendige og et godt alternativ til en portabel løsning. De kan tilpasses alle betalingsformer og har alle tenkelige innganger, både til kort og andre former for tilkoblinger.

– De kan både til passes til bærbar mobilprinter og finnes som tablets med skriver integrert, slik at hvis kunden ønsker kvittering for kjøpet, kan det ordnes på stedet, sier Geir Karlsen.

Powered by Labrador CMS