Foto: Johnny Vaet Nordskog

Tidenes beste Rusta-åpning

Onsdag forrige uke åpnet Rusta nytt varehus på CC Drammen. Nå kan den svenske varehuskjeden melde at åpningen ble den beste så langt med både ny omsetnings- og besøksrekord.

Publisert

Allerede kl 20 tirsdag kveld var førstemann på plass utenfor det nye varehuset på CC Drammen. Da båndet ble klippet klokken 09.00 hadde omlag 700 mennesker funnet veien til Rusta for å sikre seg de gode åpningstilbudene. Så mange mennesker til åpning har Rusta aldri opplevd i Norge før. Langt over forventing, sier varehussjefen selv.

– Vi visste at det var stor interesse for lavpriskategorien i Drammen, men at den var så stor var det ingen som forventet. Senteret var fylt med handleglade kunder da vi klippet båndet onsdag morgen, forteller en godt fornøyd varehussjef, Morten Fjeld.

Over 3300 kunder

Det var ikke bare på morgentimene at kundene strømmet inn til det nye varehuset. Gjennom hele dagen var det en jevn strøm med kunder. Køen som startet kl 20 kvelden før varte helt til stengetid klokken åtte onsdag kveld.

– 24-timers sammenhengende kø er en bekreftelse på at vi har truffet riktig med lokasjon og tilbud av hjem- og fritidsprodukter. Totalt hadde vi 3.319 kunder innom varehuset på åpningsdagen, sier Fjeld.

Med sentrale innkjøp uten mellomledd og effektiv distribusjon kan varehuskjeden holde prisene nede uten at det går på bekostning av kvalitet. Rusta har innredning, forbruksvarer, sesong- og DIY-produkter for de som vil fornye og fylle opp innendørs og utendørs.

Ny omsetningsrekord

Med så mange kunder innom den første dagen slo det nye varehuset i Drammen også omsetningsrekorden i Rusta Norge på en åpningsdag.

– Det var knyttet stor spenning til lanseringen av Rusta på CC Drammen. Åpningsdagen har gått over alle forventninger. Det er utrolig gøy at det nå viser seg å være den beste åpningen her til lands med ny omsetnings- og kø-rekord. Vi er klare for å jobbe minst like hardt for å fortsette suksessen, forteller varehussjefen.

Ser lyst på fremtiden

Norgessjefen er også storfornøyd med åpningen av Rusta på CC Drammen og ser frem til å ta med seg suksessen videre inn mot nye varehusåpninger i 2018.

─ Så langt har norgeslanseringen vært en braksuksess. Etterspørselen etter produkter til lave priser innen hjem- og fritidssegmentet ser ut til å ha vært enda større enn forventet. Åpningen på CC Drammen ble den beste her til lands. Drammenserne har strømmet til varehuset. Vi har dessuten sett en flott vekst i varehuset vårt i Krokstadelva denne uken, noe som bekrefter potensialet vårt i området. Nå ser vi frem mot 2018 hvor vi skal åpne enda flere varehus, sier Norgessjefen, Erlend Kramer.

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS