Svein Sivertsen: – Elon har et ‘hjemmekonsept’ med egen kjøkkenavdeling. Her vil Elon Sogndal tilby komplette kjøkken.

Åpnet ny butikk i det stille

Den nye Elon-butikken i Sjøkanten kjøpesenter i Sogndal åpnet mandag uten festivitas og hurlumhei. Årsaken er naturligvis alle restriksjoner knyttet til korona-pandemien.

Publisert

– Ja, det er riktig. Opprinnelig hadde vi tenkt å kjøre full pakke med kaffe og kaker og åpningstilbud og det hele, men måtte naturligvis innrette oss i den nye virkeligheten, opplyser franchisetaker Svein Sivertsen til Retailmagasinet.

Nedtelling

Men åpningen gikk naturligvis ikke helt upåaktet hen lokalt:

– Nei, vi kjørte et løp med nedtelling – 3, 2, 1 dag igjen! – på Facebook, med lokale åpningstilbud og en konkurranse som fikk god oppslutning. Med det traff vi svært bra. Den store køen skulle jo unngås uansett. Med opplegget vårt fikk vi et jevnt trykk gjennom dagen, slik at det ikke ble nødvendig å styre besøkende inn i og gjennom butikken. De holdt selv den pålagte avstanden, sier Sivertsen.

‘Hjemmekonsept’

24-åringen har retailbakgrunn sin unge alder til tross, hovedsakelig i Rema-systemet. Den nye rollen som franchisetaker i egen butikk er bare et naturlig skritt videre i karrieren.

Men konkurransen blir beinhard?

– Ja, alle de tre konkurrentene i bransjen er på plass i Sogndal. Men Elon skiller seg ut ved å være profilert med hjemmet som hovedmålgruppe. Kjedens motto er som kjent: ‘Velkommen hjem!’ Selvfølgelig har vi også elektronikk som konkurrentene, men dessuten kjøkkenutrustning og belysning i egne avdelinger.

Kjøkkenavdelingen skal for øvrig utvides:

– Vi skal selge komplette kjøkken. I løpet av sommeren skal det monteres et demonstrasjonskjøkken i butikken i Sjøkanten senter. Her kan kundene, i samråd med vår veileder, gjøre sine modifikasjoner for egen bolig. Kjøkkenet som kunden selv har ‘designet’, vil vi så leverer målsydd.

Gratis hjemkjøring

Elon Sogndal holder hus i den nye toppetasjen på Sjøkanten senter. En uhensiktsmessig lokalisering med mange store, tunge varer?

– Nei, vi har på plass gode interne logistikkløsninger. For medlemmer av Elon kundeklubb tilbyr vi til og med gratis hjemkjøring, opplyser Svein Sivertsen.

Powered by Labrador CMS