— Både lokale kunder i Drammensområdet og folk på vei til hytta vil ha glede av de nye ladestasjonene, sier Bill Engenes, sjef for bærekraft i Citycon.

Åpnet en av landets største ladestasjoner

På Buskerud Storsenter åpnet en ny ladestasjon med 32 ladepunkter, til glede for lokale kunder og hyttefolk. Citycon har som mål at innen 2030 skal de fleste kundene ankomme sentrene med miljøvennlig transport.

Publisert

Torsdag åpnet en ladestasjon med 32 ladepunkter (hurtigladere og AC-ladere) på parkeringsplassen utenfor Buskerud Storsenter. Dermed får senteret en av Østlandets største ladestasjoner.

— Flere og flere velger elbil, og da ønsker vi å legge til rette ved å tilby mulighet for lading mens man handler på senteret, sier Bill Engeness, sjef for bærekraft i Citycon.

Engeness forventer at ladestasjonen på Buskerud Storsenter vil bli brukt av lokale kunder mens de gjør hverdagshandelen, og av hyttefolket som tar en pause opp til hytta på Norefjell.

— Vi håper at mange kommer til å benytte seg av ladestasjonen. Vi har satt av ekstra god plass, slik at inn- og utkjøring til ladestasjonen skal gå smertefritt, sier Engeness.

Mål om å bli klimanøytral

Citycon har et langsiktig mål om å være klimanøytrale innen 2030, og på samme tid at over 50 prosent av kundene skal reise til og fra sentrene på en miljøvennlig måte.

— Vi ønsker at de fleste av våre besøkende skal reise til senteret enten med elbil, kollektiv transport, med sykkel eller til fots. Våre sentre ligger ved kollektivknutepunkter som gjøre dette mulig. Når vi tilrettelegger med ladestasjoner, forventer vi å se enda flere elbiler ved våre sentre, sier Engeness.

1000 biler i timen

I løpet av 2021 vil alle sentre som Citycon eier i Norge være oppgradert med nye ladestasjoner. Det er BKK som står for utbyggingen av ladestasjonene.

— Totalt kommer vi til å etablere omkring 500 ladepunkter for Citycon på deres sentre. Når dette er på plass vil man kunne lade helt opp mot 1000 elbiler i timen bare på Citycon-sentre. Det er et betydelig antall, sier Lars Furhovde, seniorrådgiver i BKK.

Furhovde ser en klar sammenheng mellom shopping og lading av elbiler.

— Det er et klart mønster at folk ønsker å handle mens de lader. Derfor har vi stor tro på miksen mellom handlesenter og hurtiglading. Mange søker til de stedene vi har etablert ladestasjoner på og vil helt sikkert benytte anledningen til å handle litt mens de lader, sier Furhovde, som legger til at ladestasjonene er tilgjengelig i appen Bilkraft.

Powered by Labrador CMS