Hardi Askari driver Burger King Karl Johan. (Foto: Hung Pham/MSL Group)
Hardi Askari driver Burger King Karl Johan. (Foto: Hung Pham/MSL Group)

Burger King åpner treetasjes flaggskip på Karl Johan

Etter et kort opphold er Burger King tilbake på Karl Johan. Den nye restauranten har tre etasjer, lounge-områder og nyeste interiør. Restauranten åpnet tirsdag 15. januar, i TGI lokalene Friday’s inntil nylig disponerte på Paleet.

Publisert

Det er Hardi Askari som skal drifte den nye restauranten på Karl Johan. Hardi har mer erfaring med Burger King enn de fleste. Han har jobbet i Burger King siden 1999 og har siden drevet hele fem restauranter i Oslo sentrum, hvorav to har ligget på Karl Johan tidligere. Den nye restauranten på Karl Johan blir hans sjette.

Solid team viktigst

– Det viktigste for meg når jeg skulle åpne denne restauranten, var å få på plass et solid team. Jeg har tro på unge og ambisiøse mennesker. Vi er nå 30 stykker, men vi kommer nok til å bli enda flere frem mot sommeren. De aller fleste er ungdom, og mange har sitt første møte med arbeidslivet i denne restauranten. Det har også vært viktig for meg at vi speiler Oslo og Karl Johan godt, derfor har de ansatte bakgrunn fra 18 forskjellige nasjonaliteter så langt, forteller restaurantsjef Hardi Askari.

20 år i Burger King Hardi Askari har jobbet i Burger King siden 1999, og feirer i år sitt 20-årsjubileum i restaurantkjeden. Siden oppstarten har han drevet hele fem restauranter i Oslo sentrum. To av disse lå tidligere på Karl Johan.

Beste lokalisering til nå

– Det føles bra å flytte tilbake på Karl Johan. Dette blir den beste plasseringen vi har hatt til nå. Der har vi jo utsikt til Kongen. Restauranten er bygget i vår mest moderne stil, som passende nok heter «Garden Grill». Alle er velkommen til oss for nygrillet Whopper, enten man er gardist eller ikke, smiler Askari.

Restauranten skal utstyres med nyeste teknologi av selvbetjeningskiosker, som gir gjestene en enklere måte å bestille på.

Viktig utstillingsvindu

Startet på Karl Johan Administrerende direktør i Burger King, Rune Sandvik, har selv drevet Burger King på Karl Johans gate på nittitallet.

– Helt siden Burger King kom til Norge i 1988 har vi hatt restaurant på Karl Johan. Vi er veldig fornøyd og stolte av den nye restauranten, og ikke minst med å ha fått et dyktig team til å drive den. Dette kommer til å bli et av våre viktigste utstillingsvindu, sier administrerende direktør i King Food AS, Rune Sandvik.

(Pressemelding)

Om Burger King Karl Johan

  • Foreløpig 30 medarbeidere fordelt på heltid og deltid, med ambisjon om nesten 20 ekstra i høysesong
  • De 30 medarbeiderne har bakgrunn fra 18 forskjellige nasjonaliteter
  • Alderen på medarbeiderne spenner fra 16 til 27 år
  • Restaurantsjef Hardi Askari startet i Burger King i 1999. Han driver i dag Burger King Oslo City og Storgata, og har tidligere drevet restauranten på Egertorget, Grensen, og Karl Johan 
  • Med seg har han Archie Artienza, som har vært med ham fra starten av hans karriere i Burger King. Archie skal være daglig leder på den nye restauranten
  • Det blir en av Norges største Burger King restauranter med 120 sitteplasser
  • Restauranten er utstyrt med 12 selvbetjeningskiosker
  • Forventet antall is solgt på 17. mai: 5 000 
  • Åpningstider: Åpent alle dager 10–23. Nattåpent torsdag t.o.m. lørdag. Utvidet åpningstid etter sesong og behov
Powered by Labrador CMS