Yahya og Greta hos Bunnpris Leknes - én av de nye butikkene.
Yahya og Greta hos Bunnpris Leknes - én av de nye butikkene.

Bunnpris med i Too Good To Go

Too Good To Go har innledet et samarbeid med Bunnpris. Samarbeidet kommer som et resultat av en vellykket pilot med et knippe butikker. Nå blir flere med.

Publisert

Rundt seksti av Bunnpris' butikker har nå kommet på i appen. Intensjonen er at majoriteten av kjedens butikker inkluderes etter hvert.

– Vi har jobbet for å få flere dagligvarekjeder med i appen. Mange gjør allerede mye bra for å unngå at matvarer ender som svinn, men det hender jo at bakervarer, frukt og grønt, ferskvarer og annet kastes. Det er synd for miljøet og forbrukerne som har lyst på disse varene, sier Ann-Kristin Raknes Pfründer, daglig leder i Too Good To Go Norge.

– Vi er veldig glad for at Bunnpris tar matsvinn på alvor og blir en samarbeidspartner, og posene med overskuddsmat har vist seg å være veldig populære. Det bekrefter at konseptet fungerer, og at det er et potensial for å «redde» enda mer mat, sier hun.

Posene kjøpes i appen og hentes i butikk i et tidsrom på en halvtime rett før stengetid.

Raknes Pfründer forklarer at de legger stor vekt på at konseptet skal engasjere. – Mye av svinnet skjer på forbrukersiden, og i arbeidet med å bekjempe matsvinn er vi nødt til å få forbrukerne med oss. De liker overraskelsesaspektet ved forundringsposene. I tillegg er det økonomi inne i bildet. Folk sparer penger, og butikkene slipper å kaste mat, sier hun.

Miljømessig og økonomisk gevinst

Bunnpris jobber allerede aktivt for å unngå matsvinn, blant annet gjennom nedprising av varer i butikk og SNÅL-konseptet, hvor «uperfekte» produkter som skjeve gulrøtter og små egg selges til redusert pris. Too Good To Go tas i bruk som enda et verktøy.

– Vi har store forhåpninger for dette samarbeidet og god tro på at det skal gi miljømessige og økonomiske gevinster for oss. Så langt har vi positive erfaringer med Too Good To Go. Det aller meste av poser som legges ut, rives bort, og det er et utrolig populært initiativ hos våre kunder, sier Trond Wang, nasjonal driftssjef i Bunnpris.

4 millioner siden oppstart

Siden Too Good To Go startet opp i Norge i 2016 er det solgt 4 millioner poser med overskuddsmat gjennom appen. Så langt i år er det solgt 1,3 millioner slike poser. Daglig hentes det for øyeblikket rundt 6500 på landsbasis, noe som er det høyeste antallet siden lanseringen.

Powered by Labrador CMS