Bunnpris har investert fire millioner kroner i ny innredning i sin egen butikk på Andenes.

‘En gammel, sliten butikk’ renovert for 4 millioner

Bunnpris har investert fire millioner kroner i ny innredning i sin egen butikk på Andenes, Bunnpris Merke. Den franchisedrevne i samme by ble delvis renovert i fjor.

Av Odd Henrik Vanebo

Det betyr at Bunnpris har renovert sin eneste gjenværende, egeneide filial i Region Nord, som altså er å finne på Andenes. De andre 31 Bunnnpris-butikkene i Nord-Norge drives av franchisetakere.

Blitt moderne og fremtidsrettet

– Ja, etter lang tids planlegging og i samarbeid med huseier har vi nå renovert vår butikk i Myrveien på Andenes. En gammel, sliten butikk fremstår nå som moderne og fremtidsrettet, tilpasset behovet både de fastboende og turistene vi håper kommer tilbake igjen for fullt etter pandemien, sier Ole-Kristian Aspenes, regionsdirektør for Bunnpris i Nord-Norge.

Butikksjef Ewa Grondke er glad for oppgraderingen av Bunnpris Merke på Andenes.

Ektepar driver butikkene

Det er ekteparet Grondke, opprinnelig fra Polen, som representerer Bunnpris i byen lengst nord på Andøya:

– På Andenes har vi to butikker. Vår egen filial drives av Ewa Grondke, som er ansatt som butikksjef. Hun har for mange år siden etablert seg sammen med sin mann, Przemyslaw Grondke, på Andenes. De eier sammen, som franchisetaker, den andre Bunnpris-butikken som ligger i sentrum av Andenes og som ble delvis renovert i fjor. Her står ektemannen for driften, forklarer Aspenes.

Omfattende renovering

Det har vært en omfattende renovering av egen filial:

– Bunnpris Merke på Andenes har skiftet ut alt av utstyr inne i butikken. Alt av kjøl og frys er nytt. Innredning til tørrvarer er nytt. Butikkdataen er byttet. Vi har fått et nytt, moderne, alarmanlegg.

Butikken har også ei søndagsbu, som skal få samme oppgradering, men som de ikke rakk å få ferdig til gjenåpningen av hovedbutikken.

– En kostbar oppgradering?

– Til sammen har Bunnpris-kjeden investert for nesten fire millioner kroner i filialen, og det er bare innvendig.

Huseier har i tillegg investert store summer i en utvendig oppgradering av bygget. Det er blant annet lagt opp ny kledning utvendig som er vedlikeholdsfri og veldig godt rustet til å tåle de barske værforhold som tidvis er på Andenes.

Langsiktig perspektiv

Bunnpris har et langsiktig perspektiv på drift av Bunnpris på Andenes og har derfor foretatt disse investeringene, poengterer regionsdirektøren:

– Vi har et forsiktig budsjett på 25 millioner kroner i omsetning inneværende år for Bunnpris Merke. Men hvis turistene kommer tilbake i løpet av året, regner vi med at omsetningen vil bli enda høyere.

– Vi føler at butikken nå er godt rustet til å betjene våre kunder på Andenes og omegn, sier Ole-Kristian Aspenes.

Powered by Labrador CMS