Direktør Jack Fischer Eriksen i NSR sier at politiet er på rett vei, men at resultatene langt i fra er der de bør være (foto: Even Rise).
Direktør Jack Fischer Eriksen i NSR sier at politiet er på rett vei, men at resultatene langt i fra er der de bør være (foto: Even Rise).

Næringslivet unngår politiet – bruker heller parallelle rettssystemer

Næringslivsaktører mangler tillit til politiet og unngår derfor å anmelde straffbare forhold. I stedet følger de selv opp gjerningsmennene i parallelle rettssystemer – styrt etter kost/nytteprinsippet.

Publisert

– I de parallelle rettssystemene, som er velfungerende og voksende, gjelder ikke én for alle – men alle for seg selv. Utviklingen i rettspleien er urovekkende.

Det slår Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) fast i analysen av Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen i Norge 2017 (Krisino).

– Hvis utviklingen forsterker seg, vil vi se enda sterkere oppbygging av et privat parallell-alternativ til det rettssamfunnet vi kjenner, som har både ressurser, kompetanse, dynamikk og effektivitet som dagens politi ikke er i nærheten av å ha, sier daglig leder og analytiker Roger Stubberud i Procope til aktuellsikkerhet.no.

Les hele saken på aktuellsikkerhet.no

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS