Guy Hands (t.v) og Christer Åberg. (Foto: McDonald’s)
Guy Hands (t.v) og Christer Åberg. (Foto: McDonald’s)

Nyansettelser i McDonald’s sin nordiske ledelse

Christer Åberg er ansatt som Chief Executive Officer (CEO) og Kennet Wienecke som Chief Financial Officer (CFO) for McDonald’s sin nordiske franchisevirksomhet.

Publisert

Åberg og Wienecke vil ha ansvar for 430 McDonald’s-restauranter i Norge, Finland, Danmark og Sverige, skriver kjeden i en pressemelding.

Lang erfaring fra retailbransjen i Norden

Christer Åberg har lang erfaring fra retailbransjen i Norden; senest som CEO for seng- og madrass-produsenten Hilding Anders. Han har også tidligere vært CEO for Orkla Confectionary & Snacks for Norden og Baltikum, samt fra Arla i Sverige. Forut for disse rollene, har Åberg jobbet 17 år i Unilever, hvor han hadde forskjellige roller i Norden, inkludert stillingen som CEO for Unilever Home & Personal Care. Han er også Non-Executive Director i Axfood og Apoex, roller som han fortsatt kommer til å inneha. Åberg trer inn i rollen som CEO hos McDonald’s fra og med 4. desember i år.

Vil vokse i hele regionen

Kennet Wienecke har lang fartstid fra McDonald’s-systemet, og har fungert i rollen som CFO for Norden siden mars i år. Han startet i McDonald’s i 2001. Kennet trer inn i rollen som fast CFO fra og med 1. desember i år.

– Vi er svært glade for å få en av Christer sitt kaliber inn i organisasjonen, noe som er en bekreftelse på det store potensialet som ligger i denne virksomheten. Kennet sin beslutning om å fortsette i rollen på permanent basis, er også med på å understreke planen vi har for å vokse i hele regionen, sier Guy Hands på vegne av Hands-familien.

– Jeg ser frem til å ta fatt på den spennende reisen sammen med Hands-familien og resten av teamet hans. Dette er et nytt kapittel i McDonald’s-historien, og vi skal sammen sørge for at vi lever opp til potensialet som ligger i merkevaren vår, og glede våre kunder, ansatte, franchisetakere og eiere, sier Christer Åberg.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS