Siw Anita Hoøen og Arne Frode Pettersen selger byggevarehuset til Optimera. Fra v.: Arne Frode Pettersen, Siw Anita Hoøen og Per Olav Haagensli og Asbjørn Vennebo fra Optimera.

Optimera overtar Byggmakker Fosen

Optimera kjøper Fosen Bygg og øker sin tilstedeværelse i Trøndelag. Byggevarehuset er det største i sitt marked, og Optimera styrker sin konkurransekraft i området rundt den nye kampflybasen på Ørland.

Publisert

Både administrerende direktør Asbjørn Vennebo i Optimera og daglig leder i Fosen Bygg Arnt Jakob Hoøen uttaler at de er svært tilfredse med avtalen som de mener styrker konkur-ransekraften lokalt, øker attraktiviteten for kundene, og forsterker Optimera og byggevarehuset sin posisjon i Midt-Norge.

– Dette er et strategisk viktig oppkjøp for oss. Selskapet som i 2015 hadde en omsetning på 75 millioner er veldrevet og anlegget er stort nok til å ta unna den veksten vi mener kommer i dette området. Fosen Bygg ble etablert allerede i 1972 og har etter dette hatt en jevn vekst og fremstår i dag som et godt etablert og meget veldrevet selskap, sier administrerende direktør i Optimera Asbjørn Vennebo.

Ny hovedbase for Norges nye kampfly skal etableres på Ørlands hovedflystasjon og de første flyene forventes inn på rullebanen fra 2017. I forbindelse med dette forventer man økt byggeaktivitet og behov for flere boliger og offentlige bygg i regionen.

Det er Siw Anita Hoøen og Arne Frode Pettersen som selger byggevarehuset til Optimera. De forteller at det er viktig for dem at selskapets historie videreføres av en sterk og langsiktig eier.

Vi er veldig godt fornøyd med at byggevarehuset nå blir en del av Optimera, området rundt Ørland er i sterk vekst og Optimera har den kompetansen man trenger for å løfte selskapet videre inn i fremtiden. Dette oppkjøpet vil komme våre ansatte og kunder til gode veldig raskt, sier de begge i en kommentar.

Overtagelsen skjer fra mai, og byggevarehuset blir omprofilert som en del av Montér-kjeden til Optimera. Arnt Jakob Hoøen fortsetter som daglig leder etter overtakelsen.

Powered by Labrador CMS