En av de mest kjente butikkene i kjeden Finn Schjøll Blomster lå i Bogstadveien på Majorstuen. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Blomsterkjede konkurs

Blomster Norge AS, som er frontet som Finn Schjøll Blomster helt til det aller siste, er gått til skifterettensom som konkursbo.

Publisert

Konkursen omfatter fire butikker, to i Oslo og én hver i Bergen og Trondheim. Inntil nylig var det 12, men åtte ble solgt ut før konkursen.

‘En voldsom bransjeglidning’

I et intervju med E24 gir daglig leder Therese Lunde «en voldsom bransjeglidning som gjør det tøft for faghandelen i retail generelt» skylden for at det ble bom stopp for en av Norges mest kjente blomsterkjeder.

Selskapet hadde et underskudd før skatt på 6,6 millioner kroner av en omsetning 78 mill. kroner i 2016 og 2,5 millioner kroner av en omsetning 58 mill. kroner i 2015. For 2017 er det ikke innlevert regnskap før konkursen var et faktum for 14 dager siden.

De 12 butikkene som utgjorde kjeden for bare å måneder siden, var å finne i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Sandnes, Bryne og Askøy.

Finn Viggo Schjøll var selv, ifølge siste registrering i Brønnøysund, minoritetsaksjonær med 9,77 prosent i morselskapet. Men han hadde en spesiell rolle, beskrevet slik på hjemmesiden: ”Finn er rundt i våre butikker og sprer arbeidsglede og inspirasjon med sin genuine interesse og entusiasme for blomster. Finn gir gode råd både faglig og sosialt. Vi tar vare på hverandre med kjærlighet, ros og oppmuntring.”

Finn Schjøll ble brukt som frontfigur helt til konkursen var et faktum, selv om han for lengst var ute av driften. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Det var E24 som først omtalte konkursen.

Powered by Labrador CMS