Rikke Kyllenstjerna: – Det er enorme volumer som skal gjennom godsterminalene våre. (Foto: PostNord)

Venter pakkerekord Black Friday

E-handelen under årets Black Friday, den 23. november, ser ut til å slå alle tidligere rekorder. PostNords seneste prognose viser en økning på 20 prosent pakkeforsendelser i Norge sammenlignet med 2017.

Publisert

PostNord har gjort en rekke tiltak før årets høysesong, og rustet opp produksjonskapasiteten før Black Friday, noen av dem:

  • Økt kapasitet på terminalene på Alfaset og Langhus. De to skal sammen behandle 100 000 pakker ekstra pr. dag i hele Black Week (uke 48).
  • Ny hjemleveringsterminal på Lørenskog. Den dekker Oslo-området med 1,5 - 2 millioner mennesker.
  • Egen PostNord-butikk/pick up point på Grünerløkka. Butikken dekker et område med rundt 70 000 mennesker.
  • 20 prosent kapasitetsøkning i butikknettverket. Kapasiteten er økt på alle hentesteder.
  • Bemanningsøkning på kundesenteret, forbedret chat og muligheter for å nå kundesenteret på facebook.

Bedre forberedt i år

– I fjor ble vi overrasket over hvor mange varer nordmenn valgte å kjøpe på nett. PostNord er atskillig bedre forberedt i år etter å ha gjennomført en rekke tiltak, men det er enorme volumer som skal gjennom godsterminalene våre og vi er ydmyke til at det kan oppstå forsinkelser og avvik, sier netthandelsekspert Rikke Kyllenstjerna.

– Vi oppfordrer alle til å hente pakkene sine så snart de ankommer utleveringsstedet, slik at det blir plass til nye pakker, fremholder Kyllenstjerna.

Konsumentundersøkelse/prognose

Konsumentundersøkelsen er blitt gjennomført i Norge, Sverige, Danmark og Finland av Kantar Sifo. 2000 respondenter har i hvert land besvart spørreundersøkelsen mellom 7. og 14. november. Alle undersøkelser er gjort med et geografisk representativt utvalg av befolkningen i alderen 18-79 år i respektive land.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS