– Black Friday er en av de aller morsomste dagene vi har på jobben, sier konsernsjef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch. (Foto: Elkjøp)
– Black Friday er en av de aller morsomste dagene vi har på jobben, sier konsernsjef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch. (Foto: Elkjøp)

Elkjøp satte nordisk handelsrekord på Black Friday

Elkjøps omsetning stoppet på 1 317 037 903 på Black Friday. Det er ny rekord for handel på én dag, uansett bransje i Norden.

Publisert

Elkjøp Nordic økte fra fjorårets rekord med 39 prosent, skriver kjeden i en pressemelding.

– Vi hadde nok både de riktige produktene til riktig prispunkt og veldig god tilgjengelighet av tilbudene. Denne dagen har vi planlagt godt. I tillegg var alle våre 10 000 ansatte veldig klare for å ta imot kundene, Black Friday er jo en av de aller morsomste dagene vi har på jobben. Da er det morsomt at resultatene kommer, sier konsernsjef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch, i en pressemelding.

Nesten dobling i Norge

Elkjøp Norge doblet nesten omsetningen fra i fjor, og endte med en omsetning på 365 millioner kroner på Black Friday i år.

– Dagen endte med en solid vekst på 75 prosent mot i fjor for oss i Norge. Vi er strålende fornøyd med dagen i går, og gleder oss over fantastisk vekst både på nett og i butikk. Det er ingen tvil om at nordmenn elsker å handle elektronikk, og vi er takknemlige for at valget da havner hos oss. Det er tydelig at vi traff godt både med tilbudene vi hadde, tilgjengeligheten og bemanning i butikkene. Alle rapporter fra varehusene tilsier at det gikk rolig for seg, med fornøyde kunder som fikk de varene de ønsket seg, sier Semlitsch.

Jevn strøm

Fredrik Tønnesen, administrerende direktør for Elkjøp Norge, kan fortelle at butikkene hadde en jevn strøm av kunder hele natten og dagen

– Alt foregikk i rolige og kontrollerte former. Det er gøy å være både Elkjøper og kunde på en slik dag, sier han.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS