– Våre tall viser at dette har vært tidenes shoppinguke for norske nettbutikker, sier kommersiell leder i Klarna, Jens Rygg.

Tidenes shoppinguke for norske nettbutikker

– Vi har lagt bak oss tidens shoppinguke for norske nettbutikker. Selv om Black Friday fremdeles er den største handledagen, var salgsveksten mer enn dobbelt så stor de andre dagene i Black Week. Det viser ferske tall fra Klarna.

Publisert

Mens Black Friday-salget økte med 21 prosent sammenliknet med i fjor, økte salget de andre dagene i Black Week med hele 48 prosent. Det viser Klarnas analyse av salget i flere tusen norske nettbutikker som benytter seg av deres betalingsløsninger.

– Våre tall viser at dette har vært tidenes shoppinguke for norske nettbutikker. De viser også med all mulig tydelighet at Black Friday nå er blitt til Black Week. Nettbutikkene har satset hardt på å gi gode tilbud hele uken, fra mandagen før Black Friday til og med Cyber Monday, sier kommersiell leder i Klarna, Jens Rygg.

Ifølge norgessjef i Prisjakt,no som er Norges største pris- og produktsammenlikningstjeneste, ser de den samme tendensen.

– Vi har helt klart opplevd en større pågang på Prisjakt gjennom uken i år da butikkene i større grad har spredd sine tilbud over flere dager enn tidligere. Vi så en høyere søkevekst enn Klarna på Black Friday, men dette kan forklares med at mange fortsatt søker mye, selv om de ikke nødvendigvis kjøper på denne dagen, sier norgessjef i Prisjakt, Are Vittersø.

Are Vittersø er norgessjef i Prisjakt.

Mindre stress for kundene med flere tilbudsdager

– Det er positivt for forbrukeren at de gode tilbudene spres utover flere dager. Da kan kundene i ro og mak finne de gode prisene i stedet for å stresse rundt og kjøpe ting de ikke trenger. Vi ser også at en av våre betalingsløsninger, hvor du bestiller varen hjem, prøver den og bare betaler dersom du velger å beholde produktet, har vært hyppig brukt denne uken, sier Klarnas kommersielle leder, Jens Rygg.

Sterk Cyber Monday

Cyber Monday, som i utgangspunktet var nettbutikkens Black Friday, vokser nesten dobbelt så fort som den originale handledagen. I går solgte norske nettbutikker med Klarnas betalingsløsninger for hele 40 prosent mer enn de gjorde den samme dagen i fjor.

– Vi opplevde også en økning i antall klikk og søk på Cyber Monday på 32 prosent sammenliknet med i fjor, sier sjef for Prisjakt i Norge, Are Vittersø.

De som handler mest i løpet av Black Week er kvinner (52 %) og da spesielt aldersgruppen 26-35 år. Samtidig er veksten blant menn som handler i løpet av uken langt større (61 % mot 24 % hos kvinnene).

Aldersgruppen med den største økningen  i år er 66 år og eldre.

Kategorien elektronikk er den som står for det største salgsvolumet i løpet av Black Week, sammenliknet med en gjennomsnittlig handledag.

Den største veksten sammenliknet med i fjor kommer imidlertid i kategorien sport, hjem, fritid.

Totalt sett økte årets Black Week-handel, inkludert Black Friday, med hele 37 prosent sammenliknet med fjoråret.

Fra mandag til Black Friday i forrige uke var den gjennomsnittlige prisnedgangen på de 10 000 mest populære produktene hos Prisjakt.no på 21 prosent..

De fem mest søkte produkter hos Prisjakt.no i Black Week 2018

1.     Nintendo Switch

2.     Sony WH-H900N

3.     Sony PlayStation 4 slim 500 gb

4.     Apple Iphone 6s 32 GB

5.     Apple Airpods

Powered by Labrador CMS