Biltema på Forus

Biltema åpnet med bare en brøkdel av sortimentet

Det 7.700 kvadratmeter store Biltema-varehuset som lørdag åpnet på Forus, er kjedens første uten sentrale produkter innen bil, båt og hjem.

Det vil si en åpning med bare en åttendedel av Biltemas opprinnelige sortiment:

– Etter at det ble kjent at det skulle komme et nytt kollektivfelt midt over parkeringen vår på Biltema i Sandnes, startet vi jakten på et mulig sted for relokalisering i Stavanger området. Det var ikke mange alternativer for et arealkrevende konsept som Biltema, men så dukket hangaren i Maskinveien på Forus opp som et alternativ, fremholder daglig leder Dag Bergby i en pressemelding.

Dag Bergby, daglig leder i Biltema.

– Reguleringsforholdene på Forus er definert som byggevarehandel, og til tross for våre gjentatte forsøk på å få dispensasjon har Fylkesmannen nektet dette. Vi har en ny søknad inne til behandling og håper å få til en snarlig positiv løsning. Vi synes det er for galt at innbyggerne i Stavanger, Sandnes og Sola skal reise til Bryne for å handle på et fullsortiments Biltemavarehus. Det nye varehuset manglet ved åpningen derfor bil-, bilpleie-, MC-, hjem-, kontor og multimedia-, fritid-, båt- og store deler av verktøyavdelingen, sier Dag Bergby.

Nå skal saken behandles av en sette-fylkesmann.

Powered by Labrador CMS