Dag Bergby er daglig leder i Biltema Norge.
Dag Bergby er daglig leder i Biltema Norge.

Biltema finner ikke egnet tomt i Kongsberg, legger ned varehus

Biltema får ikke tak i tomt på 20 mål utenfor Kongsberg sentrum og har besluttet å ned dagens lite hensiktsmessige varehus i februar. Kjeden er frustrert over manglende samarbeidsvilje fra kommunen.

Publisert

Varehuskjeden har for lengt vokst ut av de trange lokalene i Kongsberg, og har lett aktivt etter ny tomt i flere år. Biltema har behov for en tomt på rundt 20 mål, for et varehus på ca 7.000 kvm.

– Denne typen tomt finnes ikke i Kongsberg sentrum, og kommunen har foreløpig ikke vist interesse for omregulering av egnet tomt for Biltemas plasskrevende virksomhet. Kommunen mener fortsatt at kjeden bør ligge i sentrum. Biltema velger derfor å legge ned driften i Kongsberg i slutten av februar, da videre drift i dagens lokaler ikke er hensiktsmessig, skriver Biltema i en pressemelding.

– Våre ansatte har vært forberedt på dette i lang tid, men har selvfølgelig sammen med oss i ledelsen håpet at det skulle ordne seg med en ny tomt. Det er trist at Kongsberg nå mister både handelstilbud og arbeidsplasser. Nærmeste fullsortiments varehus fra mars måned blir da på Orkidehøgda i Mjøndalen, eller Bø i Telemark, sier Dag Bergby daglig leder i Biltema Norge.

Powered by Labrador CMS