Biltema etablerte seg på Forus i mars uten sentrale produkter innen bil, båt, hjem, som innebar en åpning med bare en åttendedel av Biltemas opprinnelige sortiment.
Biltema etablerte seg på Forus i mars uten sentrale produkter innen bil, båt, hjem, som innebar en åpning med bare en åttendedel av Biltemas opprinnelige sortiment.

Nytt avslag for Biltema på Forus

Fylkesmannen i Vestland har også avslått Biltemas anke for etablering av et fullsortiments varehus på Forus, som enn så lenge er åpent med bare en åttendedel av tradisjonelt fullt vareutvalg. Men Biltema gir seg ikke, og saken ankes nå videre til departementet.

Publisert

Biltemas toppsjef i Norge, Dag Bergby, kommenter overfor Retailmagasinet:

– Vi er forundret over at Fylkesmannen ikke viser hensyn til alle arbeidsplassene vi kan tilføre, samt at vi har lagt varehuset miljø-strategisk til i forhold til kollektivtilbud og ny sykkelstamvei, samt at det plasskrevende vareutvalget vårt i stor grad krever at man som kunde må kjøre bil med og uten henger. Det har tydeligvis gått sport for Fylkesmannen i å overkjøre lokalpolitikernes og folkets ønsker, og vår mening er at det er lokale politikere og folket som vet sine behov best – ikke Fylkesmannen. Vi kommer ikke til å gi oss, og saken vil nå gå til departementet. Vi er imidlertid overbevist om at departementet forstår situasjonen og hva som skal til for å skape mange nye arbeidsplasser.

Måtte omlokalisere

Det 7.700 kvadratmeter store Biltema-varehuset åpnet 6. mars på Forus, som det første i kjeden uten sentrale produkter innen bil, båt, hjem, som innebar en åpning med bare en åttendedel av Biltemas opprinnelige sortiment:

Dag Bergby: ¬– Det har tydeligvis gått sport for Fylkesmannen i å overkjøre lokalpolitikernes og folkets ønsker.
Dag Bergby: ¬– Det har tydeligvis gått sport for Fylkesmannen i å overkjøre lokalpolitikernes og folkets ønsker.

– Etter at det ble kjent at det skulle komme et nytt kollektivfelt midt over parkeringen vår på Biltema i Sandnes, startet vi jakten på et mulig sted for relokalisering i Stavanger-området. Det var ikke mange alternativer for et arealkrevende konsept som Biltema, men så dukket hangaren i Maskinveien på Forus opp som et alternativ, fremholdt Dag Bergby i en pressemelding den gangen.

– Reguleringsforholdene på Forus er definert som byggevarehandel, og til tross for våre gjentatte forsøk på å få dispensasjon har Fylkesmannen nektet dette. Vi har en ny søknad inne til behandling og håper å få til en snarlig positiv løsning. Vi synes det er for galt at innbyggerne i Stavanger, Sandnes og Sola skal reise til Bryne for å handle på et fullsortiments Biltema-varehus. Det nye varehuset manglet ved åpningen derfor bil-, bilpleie-, MC-, hjem-, kontor og multimedia-, fritid-, båt- og store deler av verktøyavdelingen.

Men igjen ble det altså avslag, og saken løftes opp til høyeste nivå.

Powered by Labrador CMS