Norge får 20 HPC-ladestasjoner med i snitt seks ladere på hver stasjon. (Foto: Ionity)

Circle K tar høykapasitets-lading til Norge

Blir partner med IONITY og installerer HPC-ladere (High Power Charging) ved utvalgte stasjoner.

Publisert

Circle K innleder samarbeid med IONITY for å installere og drifte et nettverk av høykapasitetsladere for elbiler. Nettverket kommer til å dekke hovedveiene i Europa, skriver Circle K i en pressemelding.

– Vi er stolte og glade over vårt samarbeide med IONITY. Sammen skal vi bygge et lade-nettverk med den største kapasiteten i Europa. Initiativet understreker Circle Ks ambisjon om å være en del av e-mobilitetsløsninger i hovedmarkedene våre. Vi vil gjøre det enkelt for kundene våre å ta del i teknologiutviklingen som nå, for første gang, gjør det mulig hurtiglade for alle som skal reise over lange avstander, sier Christoffer Sundby, norgessjef i Circle K.

Partner i sju land

IONITYs nettverk kommer til å bestå av rundt 400 HPC-stasjoner i flere land i Europa. Hver stasjon har i snitt seks ladepunkter. Circle K skal være IONITYs nettverks-partner i sju land. Det er planlagt å etablere neste generasjons hurtigladere på stasjoner i Norge, Sverige, Danmark, Irland, Litauen, Latvia og Estland.

– Circle K har et omfattende nettverk av stasjoner på strategiske steder, og de har allerede god erfaring med å tilby lading av elbiler. Selskapene våre har et felles mål om å tilby raske, innovative og behagelige ladeløsninger for våre kunder, sier regionsdirektør Norden og Baltikum hos IONITY, Jan Haugen Ihle.

Vil muliggjøre reiser over lange avstander

Med effektnivåer på opptil 350 kW gjør nettverket det mulig for el-biler å redusere ladetiden betraktelig. Nettverket støtter eksisterende og neste generasjon elektriske biler som har CCS-systemet, skriver Circle K.

Målet er å muliggjøre reiser over lange avstander gjennom et åpent nettverk av ladestasjoner langs hovedveier og store gjennomfartsårer. Det har tidligere ikke vært mulig for mange førere av elektriske biler.

Føst ut er Rygge, Dal og Kjerlingland

HPC-nettverket vil gradvis bli rullet ut i Circle Ks nettverk, og Norge får 20 stasjoner med i snitt seks ladere på hver stasjon.

De tre første pilotene kommer på Circle K Rygge i Østfold (E6), Circle K Dal nord for Gardermoen i Akershus (E6) og Circle K Kjerlingland i Aust-Agder (E18). Pilotene forventes etablert i de skandinaviske landene på tampen av 2017. Resterende HPC-ladere forventes forventes etablert i 2018 og 2019.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

IONITY, et joint venture mellom BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group med Audi & Porsche, skal etablere et nettverk med av HPC-ladere (High Power Charging) for elbil-kunder over hele Europa for å muliggjøre e-mobilitet over lange avstander. Circle K er valgt som partner.

Nettverket er basert på CCS-standarden (Combined Charging System).

Effektnivåer på opptil 350 kW gjør det mulig på redusere ladetiden betraktelig sammenlignet med de systemer som finnes i dag.

Powered by Labrador CMS