Innhold fra annonsør

Aksel Andersen, divisjonssjef butikk og Einar Berdal, salgssjef butikk, i Bicos produksjonslokaler utenfor Kristiansand.
Aksel Andersen, Divisjonssjef Butikk og Einar Berdal, Salgssjef Butikk, i Bicos produksjonslokaler utenfor Kristiansand.

Bico butikk: Styrker sin posisjon som innrednings­leverandør

Bico butikk har de siste årene bygget seg opp til å bli en av landets ledende leverandører av butikkinnredning. Selskapet leverer nøkkelferdige butikker til mange av de store butikkjedene i Norge.

Med bakgrunn som bygg og innredningsfirma, tilbyr Bico alt fra bygging og klargjøring av whitebox, til konseptutvikling, produksjon og leveranse av ferdig butikk. Nylig har selskapet gjort avtaler med både VITA og Bilia.

Bico er en bygg- og innredningsbedrift fra Sørlandet med solide håndverkstradisjoner og røtter helt tilbake til 1953. Bico butikk ble etablert som en egen avdeling i 2010 med kontorer i Oslo og Kristiansand. Kundelisten i dag er imponerende med en rekke store kjeder.

– Vi leverer butikkinnredning til de største kjedene innenfor flere bransjer. Det begynte med Apotek 1 og Posten for over 10 år siden. Bico butikk har en stabil kundeportefølje med stadig tilsig av nye kunder. I dag bygger vi butikker for blant annet ARK, VITA, Bilia og Dominos Pizza, opplyser Aksel Andersen som er avdelingsdirektør i Bico butikk.

Flere ruller ut nytt design og konsept

Bico butikk er en totalleverandør med et spesielt fokus på faghandel og levering av nøkkelferdige butikker. Selskapet er gjerne involvert helt fra design og idéfasen, og sørger for effektiv utrulling av nye butikk-konsepter. Nylig vant Bico butikk anbudsrunder for både VITA og Bilia.

VITA-butikk. Innredning fra Bico
Bico vant anbudsrunden for VITA.

– VITA er Norges største kjede innen skjønnhet og velvære. De valgte Bico butikk som leverandør av sitt nye innredningskonsept høsten 2022, et butikkdesign som er både moderne og spennende. Vi har allerede rukket å ferdigstille tre nye butikker og noen Jan Thomas Studio som ofte er tilknyttet disse butikkene, opplyser Einar Berdal som salgssjef og avdelingsleder for Bico butikk i Oslo.

Berdal opplyser videre at selskapet også har begynt sine leveranser til bilforhandlerkjeden Bilia med ombygging og innredning av syv Biliabutikker.

– Det er mye spennende som skjer innenfor butikkinnredning for tiden. Posten lanserte nytt interiør til Post i Butikk høsten 2021. Denne utrullingen går i dag for fullt med 2-5 ombygginger og nyetableringer i uken. Alt dette håndteres og distribueres via Bico sitt lager og logistikksenter på Vinterbro i Oslo. I løpet av året skal vi også bygge pilotbutikker for Apotek 1 sitt nye butikkdesign, sier Andersen.

Stiller høye krav til utførelse og kvalitet

Bico butikk opplever at kundene stiller høye krav til både utforming, leveranser og kvalitet. Selskapet har derfor bygget opp solid prosjektlederkompetanse og en effektiv logistikk. Bico butikk har også en egen serviceavdeling som har et landsdekkende nettverk av faste montører. I tillegg til fabrikker i både Sverige og Baltikum, produseres noe innredning på eget snekkerverksted i Kristiansand.

– Vi sier gjerne at «Bico butikk bygger begeistring». Vi har en fleksibel og effektiv organisasjon med svært dyktige prosjektledere og medarbeidere, der det er kort vei til beslutninger. Det er helt avgjørende for å kunne levere kvalitet og holde de økonomiske rammene som er forventet, og for å holde de tidsfrister som er satt, opplyser Andersen.

ARK-butikk, innredning fra Bico
ARK er blant kjedene på kundelista til Bico.

Shop-in-shop, display og mersalg

Fakta om Bico butikk

 - Bico er en bygg- og innredningsbedrift fra Sørlandet med røtter tilbake til 1953

- Butikkavdelingen i Bico ble etablert i 2010 med kontorer i Oslo og Kristiansand

- Bico butikk har en egen serviceavdeling og et landsomfattende nettverk av montører

- Bico butikk leverer – fra design til nøkkelferdige butikker

- Produksjon og fabrikker i Kristiansand, Sverige og Baltikum.

- Lager i Oslo og Hillerstorp, Sverige

- Kunder: Apotek 1, Posten, Ark, VITA, Bilia, Domino Pizza, Bli Vakker, ARG, Skntific m.fl.

- Bico butikk omsetter årlig for rundt 150 millioner kroner

Butikk-kjedene er opptatt av god og effektiv merchandising for økt salg, i tillegg til fornøyde og lojale kunder. Bico butikk har en egen Display & Merchandising-avdeling som samarbeider med kjeder og kjente merkevareleverandører for utvikling av moderne presentasjonsløsninger.

– Utviklingen av et butikk-konsept omfatter ofte utvikling av løsninger innenfor display, merchandising og shop-in-shop. Innenfor dette området har vi lang erfaring og kreative designere. Vi leverer alt fra gulv-, hylle- og diskdisplay til kampanjetorg og direkte lyssetting av produkter i hyller, sier Berdal.

Fokus på miljø

Bico har hatt fokus på bærekraft og miljøtiltak i mange år. Bico var den første byggmesteren i Norge som ble miljøsertifisert av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Bico er spesielt opptatt av ryddige byggeplasser, dessuten har selskapet som målsetning å kildesortere over 75 prosent ved alle sine byggeplasser.

Dagens sertifikat som Miljøfyrtårn oppfyller kravene innen temaene arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk.

Nye eiere våren 2023

I mars 2023 gikk Bico inn i Vokstgruppen sammen med Håndverkskompaniet. – en ny norsk gruppe innenfor byggfornyelse. Bak denne etableringen står det svenske investeringsfondet Adelis Equity. Med Bico vil gruppen ha 225 ansatte en samlet omsetning på nærmere 1,8 milliarder og et forventet driftsresultat på rundt 100 millioner.

- Bico har vært en solid bedrift over mange år. Satsingen med Adelis Equity på eiersiden viser at vi er attraktive, og det er positivt å være en del av en større profesjonell gruppe, avslutter avdelingsdirektør Aksel Andersen.

Powered by Labrador CMS