Illustrasjon: DNB/Vipps
Illustrasjon: DNB/Vipps

”DNB kommer aldri til å gi fra seg Vipps”

Men Nordea og Danske Bank gjør et veldig smart trekk, mener IKT-Norge, skriver Dagens Næringslivs nettavis.

Publisert

Direktør for næringslivspolitikk i IKT-Norge, Liv Freihow, tror nyheten kan sette fart på bruken av mobile betalingstjenester i Norge.

Det er imidlertid mindre sannsynlig at DNB vil slutte seg til samarbeidet, etter massiv markedsmessig suksess med sin egen tjeneste, Vipps, mener hun.

– Vi har aldri sett en så stor merkevaresuksess som Vipps, og jeg tror ikke DNB kommer til å være spesielt truet. DNB kommer aldri til å legge fra seg Vipps, sier Freihow til Dagens Næringsliv.

– Toget er gått

Som interessorganisasjon for en samlet teknologi -og telekombransje, jobber IKT-Norge med et bredt spekter av finansielle tjenestetilbydere. Freihow tror at MobilePay og Vipps nå vil lede utviklingen, og gjøre det vanskelig for andre tilbydere å få feste.

– Det blir vanskelig for et lite selskap å tilby en egen løsning nå. Det toget er gått, og jeg tror at miljøene for digitale finansielle løsninger nå vil fokusere på andre tjenester, sier direktøren.

Ønsker felles standard

IKT-direktøren påpeker samtidig at det ville være en fordel om det ble utarbeidet en felles standard for betalingsbetaling via mobil.

(Kilde: Dagens Næringsliv)

Powered by Labrador CMS