Vipps innfører straksbetaling, uansett bank

I disse dager skrur Vipps på den helt nye tjenesten Straksbetaling hvor penger sendes på sekundet mellom brukere, uavhengig av hvilken bank man har.

Publisert

Vipps blant de aller første i verden å tilby en slik tjeneste.

Utrulling av Straksbetaling skjer i puljer, og innen uke 17 har nesten alle norske bankkunder tjenesten tilgjengelig. Vipps har utviklet tjenesten sammen med Nets, som er en tilrettelegger av digitale betalingsløsninger.

− At Straksbetaling nå er en mulighet er en direkte konsekvens av at store deler av bank-Norge står sammen om Vipps. Derfor spiller det ingen rolle om du vippser til noen som har samme bank som deg eller ikke, pengene kommer inn på konto umiddelbart uavhengig av det, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Tidligere har det kun vært mulig å sende penger så raskt mellom hverandre dersom man tilhører samme bank. Dette var en av tingene Vipps ønsket å endre da de ble et eget selskap høsten 2017, og fikk med seg store deler av de norske bankene som eiere eller partnere.

Norske bankkunder er blant de aller første i verden som får muligheten til å ta i bruk denne tjenesten. Den eneste endringen som skjer i Vipps er at du ikke sender penger via kortet du har liggende i appen lenger, men kontoen din. Du kan fortsatt velge selv om du vil vippse fra kort eller konto, men velger du altså kontoen din skjer en overføring på sekundet. Alle som tar i bruk Straksbetaling er BankID-verifisert, slik at all informasjon som ligger i profilen er sikret.

I praksis betyr Straksbetaling at du aldri behøver å vente til over helgen før penger er inne på konto, og at du kan vippse penger rett over til en som står i butikken og venter på å disponere dem.

− Brukerne våre har lenge etterspurt at overføringen skjer umiddelbart, og derfor har dette vært en prioritet for oss. At Norge også er blant de første landene i verden der det er mulig å sende penger på sekundet til andre, uavhengig av bankforbindelse, synes vi er utrolig kult. Det viser hvilke muligheter som ligger i Vipps, sier Rune Garborg i Vipps.

Påsken er også et godt eksempel på en periode der mange ofte måtte vente mange dager før penger de hadde mottatt var disponible på konto. Flere helligdager på rad med helg imellom kunne da gi lang ventetid. Den tiden er nå over med innføringen av Straksbetaling, som også på helligdager fungerer på sekundet. Selv om ikke alle bankene er har rullet ut tjenesten da, er den tilgjengelig for tre av fire vippsere når vi går inn i påsken.

Powered by Labrador CMS