– At vi hele tiden utvikler nye funksjoner ut fra kundenes behov, har blitt vårt mantra og kommer til stor nytte også for våre øvrige kunder, sier Mikael Anstrin, General Manager Collector Payments.
– At vi hele tiden utvikler nye funksjoner ut fra kundenes behov, har blitt vårt mantra og kommer til stor nytte også for våre øvrige kunder, sier Mikael Anstrin, General Manager Collector Payments.

Collector Payments økte med 2,5 mrd i første halvår

Handelsområdet Payments i Collector Bank har hatt en sterk utvikling de siste årene. I første halvår 2021 lå volumveksten på 55% som tilsvarer en økning på over 2,5 milliarder SEK for segmentet som tilbyr betalingsløsninger for e-handel og butikker i primært Sverige, Norge og Finland.

Veksten drives av både eksisterende og nye kunder. Flere av dem er store e-handelsaktører i Norden, som Skånska Byggvaror, Royal Design og Byggmax, der man har samarbeidet tett gjennom året for å utvikle nye tjenester og funksjoner.

– Sammen med Byggmax har vi blant annet kunnet forbedre vår checkout for å gi sluttkundene mulighet til å velge blant ulike leveringsalternativer. At vi hele tiden utvikler nye funksjoner ut fra kundenes behov, har blitt vårt mantra og kommer til stor nytte også for våre øvrige kunder, uansett bransje og størrelse, sier Mikael Anstrin, General Manager Collector Payments.

Merchant hub

Den børsnoterte banken Collector, som tilbyr finansielle tjenester for både bedrifter og privatpersoner, velger nå å satse ytterligere på området betalingsløsninger for å styrke sin posisjon. I løpet av høsten kommer flere forbedringer og nyheter ut i markedet, blant annet lanseringen av en ny Merchant hub, som forenkler administrasjons-, ordre- og fakturahåndtering for rundt 600 forhandlere. Tidligere i år ble det også inngått et samarbeid med Swish, Vipps og MobilePay som nå er helt integrerte i Collector checkout.

– Vi har sett et veldig positivt trykk fra de tre etablerte mobile betalingsmåtene, som ytterligere styrker vår posisjon mot å bli den ledende betalingsleverandøren i Norden, sier Mikael Anstrin.

Når det gjelder markedsandeler, er Collector blant topp tre av leverandører innenfor betalingsløsninger i Sverige, Norge og Finland. Det svenske markedet står for det største volumet, men veksten er sterk i alle tre land.

I Finland har man lenge vært etablert som markedsledende og har partnerskap med aktører som Paytrail, KESKO, S-Group, Stockmann og Terveystalo.

Vekst også i Norge

Også i Norge ser man store muligheter for å vokse. Siste tilskudd her er en B2B-betalingsløsning for en av Norges ledende elektronikkjeder, nemlig Power, ytterligere en bekreftelse på Collector Payments sterke løsninger for både B2C og B2B. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS