The Big Challenge ble arrangert på Solsiden i Trondheim og ble en stor suksess. Festivalen samlet techfolk til debatter om bærekraft og gode musikkopplevelser. (Foto: Sandra Skillingsås)

Tæpping øker

I Trondheim valgte sju av ti festivaldeltakere å tæppe fremfor å bruke chip og pin. Man sparer i snitt ni sekunder på å tæppe.

Publisert

På årets The Big Challenge i Trondheim møttes techfrelste folk for musikk og debatt om fremtiden. Og aldri har så mange trøndere tæppet betalingskortet sitt samtidig.

Årets program var spekket av det siste nye innen teknologi og for første gang var det gamle industriområdet, Solsiden, brukt som arena. Nær 7 av 10 festivaldeltakere valgte i år å tæppe betalingskortet sitt i løpet av den tre dager lange festivalen, mens det på Trondheim Rocks i fjor kun var 3 av 10 som valgte den betalingsmetoden.

'Kjempefornøyd'

– Vi er kjempefornøyd med festivalen og den ble raskt utsolgt. Her møtes folk som er nysgjerrige på fremtidige løsninger innen teknologi, bærekraft og klima. Vi synes at kontaktløs betaling bidro til god flyt gjennom alle de ulike programmene, slik at folk kunne kose seg, istedenfor å stå i kø, sier presseansvarlig Anne Sliper Midling ved arrangør NTNU.

På festivalen kom det store stjerner som Sting, Patti Smith, Robert Plant og Sondre Justad. Medisinsk forsker Ben Goldacre, futuristen Amy Webb og varsleren Edward Snowden skapte debatter om fremtidens teknologi og hvordan vi kan påvirke den.

God flyt

Teknologiselskapet Vipps var også tilstede i Trondheim, gjennom kontaktløs betaling fra BankAxept i alle terminaler.

– Hele festivalopplevelsen blir bedre fordi folk får brukt mer tid på debatter, ny kunnskap og konserter fremfor å stå i kø. Kjøpene gjøres fortere unna og det er trygt for brukerne. I snitt sparer folk ni sekunder på å tæppe kortet fremfor å bruke chip og PIN-kode, sier kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps AS.

Enda mer vekst

I sommer vil BankAxept tilby kontaktløs betaling på 35 festivaler og konserter rundt omkring i Norge, og så langt viser bruken en sterk vekst i folk som tæpper kortet.

– Vi forventer at veksten i antall kontaktløse betalingstransaksjoner vil fortsette med økt styrke gjennom sommeren. Mot slutten av året kommer enda flere utsalgssteder til å aktivere sine betalingsterminaler og det blir mulig å betale kontaktløst i dagligvarehandelen, sier Kjærnes.

Tæpping

I de fleste butikker, utsalg og kafeer er det ikke lenger nødvendig å taste kode eller ‘dra kortet’ ved betaling av småbeløp. Teknologien som ligger bak heter ‘near field communication’.

Kontaktløs betaling heter å tæppe betalingskortet.

Powered by Labrador CMS