For å bruke Coopay må tjenesten aktiveres i Coops medlemsapp. Videre scannes QR-koden i appen når det skal betales i kassen – på samme sted hvor medlemskortet scannes i dag.

Coop lanserer mobilbetaling

Nå kan kundene la lommeboken ligge og betale med Coopay på mobiltelefonen når de handler i Coops butikker.

Publisert

Coops butikker over hele landet er klare for å ta imot betaling i kassen med Coopay, som er Coops egen mobilbetalingsløsning. Dermed kan Coops over 1,7 millioner medeiere betale dagligvarene sine ved å bruke Coops medlemsapp, skriver Coop Norge i en pressemelding.

Handleturen forenkles

Gøril Joys Johnsen: – Vi gleder oss over endelig å kunne tilby mobilbetaling til medlemmene våre. (Foto: Coop Norge)

– Vi gleder oss over endelig å kunne tilby mobilbetaling til medlemmene våre. Coop-appen benyttes allerede i dag for å registrere kjøpeutbytte og andre medlemsfordeler, og ved å legge inn muligheten for å betale vil handleturen forenkles ytterligere, sier Gøril Joys Johnsen, direktør for sømløse kundeopplevelser i Coop Norge.

Coop er første dagligvareaktør i Norge med egen mobilbetalingsløsning. For å bruke Coopay må kunden aktivere tjenesten i Coops medlemsapp. Videre scannes QR-koden i appen når det skal betales i kassen – på samme sted hvor medlemskortet scannes i dag. Med Coopay får kunden registrert medlemsfordeler og betalt i én enkelt handling, og alle kjøp registreres i fordelsregnskapet.

Rulles ut i puljer

Coopay rulles ut i puljer, og de første medlemmene har allerede fått tilgang.

– Det er bare å følge med i medlemsappen Coop Medlem. Der får man beskjed når Coopay er klar for å aktiveres. Coop har alltid vært tidlig ute når det gjelder bruk av teknologi i dagligvarebransjen. Vi ser at løsningene gjør hverdagen enklere og mer effektiv for medlemmene våre, som også er våre eiere, sier Johnsen.

Det har skjedd en stor utvikling i dagligvarebransjen den siste tiden når det gjelder apper, digitale handlelister og personlige rabattkuponger- og lojalitetsprogrammer.

– Som medlemseid er det ekstra viktig for oss tilpasse oss utviklingen i samfunnet og være innovative. Vi har de siste årene sørget for enklere handleturer gjennom bruk av eksempelvis Shop Express, selvskanningskasser og tilpassede medlemskuponger på mobil, sier Johnsen.

Powered by Labrador CMS