En av betalingsmulighetene er ‘Se det, kjøp det’: Kjøp fra store og små bedrifter på Instagram og Facebook. (Foto: Facebook)

Betaling forenkles på sosiale medier

Facebook Pay vil gi folk en praktisk, sikker og konsistent betalingsopplevelse på tvers av Facebook, Messenger, Instagram og WhatsApp.

Publisert

Det er ordlyden i en pressemelding fra Facebook denne uken: «Folk utfører allerede betalinger på tvers av appene våre for å handle, donere til ulike formål og sende penger til hverandre. Facebook Pay vil gjøre disse transaksjonene lettere mens betalingsinformasjonen forblir sikker og beskyttet.»

Lanseringen har skjedd og tjenesten er enn så lenge tilgjengelig bare i USA. Etter hvert vil utvalgte land sluttes til.

Mulighetene

Med Facebook Pay kan betalingsformidlingen gjøres slik:

Send penger til venner: Facebook Pay kan brukes for å overføre penger, enkelt og sikkert, til Messenger. (Illustrasjon: Facebook)
  • Kunden legger inn sin foretrukne betalingsmetode én gang, og kan deretter bruke Facebook Pay der det er tilgjengelig for å foreta betalinger og kjøp på appene våre, i stedet for å måtte legge inn betalingsinformasjonen på nytt hver gang
  • Sett opp ‘Facebook by-app’, eller velg å konfigurere den for bruk på tvers av apper (der det er tilgjengelig). Det betyr at Facebook Pay ikke automatisk vil sette opp på tvers av appene brukerne er aktive på, med mindre de selv velger å gjøre det.
  • Få kundestøtte i sanntid via live chat i USA (og flere steder rundt om i verden i fremtiden)

Tilgjengelige betalingstjenester

Utrullingen av Facebook Pay starter på Facebook og Messenger denne uken i USA for pengeinnsamling, gaming, billetter til arrangementer, betalinger fra person til person på Messenger og kjøp fra utvalgte sider og bedrifter på Facebook Marketplace. Over tid vil Facebook Pay gjøres tilgjengelig for flere brulere og steder, inkludert bruk på Instagram og WhatsApp.

Sikkerhet

Facebook Pay er designet for å lagre og kryptere kort- og bankkontonummer på en sikker måte. Facebook vil konitnuerlig overvåke svindel på egne systemer for å lokalisere uautorisert aktivitet og varsle om kontoaktivitet. Brukeren kan også legge til en PIN-kode eller bruke enhetens biometri, for eksempel berørings- eller ansikts-ID-gjenkjennelse, for en ekstra sikkerhet ved sending av penger eller betaling. Facebook mottar eller lagrer ikke enhetens biometriske informasjon, fremgår det av pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS